Atatürk Bulvarı’ndaki evimlerde bekçiler nöbette

Atatürk Bulvarı’ndaki evimlerde bekçiler nöbette
Evimler bekçilere kaldı

Gaziantep’te genellikle evim şirketlerinin çoğunluğu eski adliye ve hükümet konağının bulunduğu Atatürk Bulvarı’nda yer alırken, bu şirketlerin çoğuna devlet el koyunca güvenlik kuvvetleri olan bekçiler nöbet tutarak bekliyorlar. Bu arada, evim şirketlerinin kapılarına da bankacılık düzenleme kurulu hem mühür, hemde kilit vurdu.

Gaziantep’te faaliyet gösteren çok sayıda faizsiz konut şirketinin kapasına kilit vuruldu. Şirketlerin önünde ise Bekçilerin görevlendirilirken, bu şirketlerden kredi kullanan ve ödeme vatandaşların durumu ise merak konusu oldu. 05 Temmuz, 2021, Pazartesi 16:35 TBMM'de geçtiğimiz mart ayında kabul edilen yasa ile tasarruf finansman şirketlerinin kuruluş izni ve denetimi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) yetki verilmişti. Finansal Konut ve taşıt finansman şirketlerinin çalışma esaslarını belirleyen tasarruf finansman şirketlerinin kuruluş ve faaliyetlerine ilişkin esaslar yönetmeliği nisan ayında belirlenmişti. Düzenleme ile söz konusu şirketlerin faaliyet göstermesi için en az 100 milyon lira sermayeye sahip olması ve her bir şube için 1 milyon TL tutarında sermaye bulundurmaları gerekiyordu.


21 FİNANSMAN ŞİRKETİ TASFİYE EDİLDİ BDDK
yapılan incelemeler doğrulusunda 21 tasarruf finansman şirketinin tasfiyesine karar verdi. BDDK kararında “6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu hükümlerine intibak etmek üzere Kuruma başvuruda bulunan ekli listedeki şirketler tarafından tevdi edilen bilgi ve belgeler, söz konusu şirketlere ilişkin Kurum denetim personeli tarafından yapılan incelemeler neticesinde düzenlenen raporlarda yer alan tespitler ile ilgili mevzuat hükümlerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda; intibak planı yeterli görülmeyen ekli listedeki şirketlerin Kanunun Geçici 7’nci maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında tasfiyelerine karar verilmiştir” denildi. İŞTE O ŞİRKETLER Tasfiye edilen şirketlerin isimleri şöyle: İktisatevim, Vizyonevim, Doğruevim, Finansevim, Birikimevim, Yaşamevim, HH Aydın Yatırım Holding A.Ş, İhtiyaçevim, Varlıkevim, İstek Evim, İkizlerevim, Destekevim, Gerçekevim, Değer Tasarruf, Önceevim, Morevim Tasarruf, Hedefevim, Gelecek Tasarruf, Birlikbirikim Gayrimenkul, Tasarruf Organizasyon ve Gayrimenkul Pazarlama A.Ş. oldu.

ŞUBELERİN ÖNÜNE BEKÇİLER NÖBET TUTUYOR!
Tasfiye edilen şirketlerin birçoğu Gaziantep’te de faaliyet gösteriyordu. BDDK’nın tasfiye kararının ardından, o şirketler kapatıldı. Şirketlerin Gaziantep’te bulunan şubelerin önünde ise Bekçiler görevlendirildi.


VATANDAŞIN DURUMU NE OLACAK?
BDDK tarafından haklarında tasfiye kararı verilen 21 şirkette para yatıran ya da kredi kullanan vatandaşların durumunun ne olacağı konusu da gündemde. Kimi yorumlara göre, söz konusu şirketlerin yapması gereken ödemeleri tamamlayıncaya kadar varlıklarının devam edeceği, alacaklılara paralarının ödeneceği yönünde oldu. Konuyla ilgili ise BDDK’dan açıklama bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.