Muhafazakar Villa

Muhafazakar Villa
Villa tipleri göz önünde bulundurulduğunda yapılış amacı bakımından özgürlüğe ve ıssızlığa en uygun olan villa tipi mufazakar villa tipleridir.

Mufazakar villa; çalışma temposundan bunalmış, özgür bir şekilde tatil yapmak isteyen ve acaba bu otel bana uygun mudur, bu otelde rahat edebilir miyim, bu otelde mutlu bir şekilde zaman geçirebilir miyim gibi sorulardan ve dertlerden kurtulmanızı sağlayacak ve kimseye veya bir yere bağımlı kalmadan kuralları otelin değil senin koyduğun tamamen özgürce bir tatil geçirmenize olanak sağlayacak villa tipidir.

Kimlere Uygundur Bu Muhafazakar Villalar?

Öncelikli olarak isminden anlaşılacağı üzere muhafazakar aile yapısına ait mahremiyetine ve dinine önem veren ailelerin öncelikli tercihi olsa da son zamanlarda otellerin monotonluğundan kurtulmak için alternatif tatil olanakları arayan kişi, grup ve ailelerin gözdesi haline gelmiştir.

Tatilcilerin öncelikli amacı gündelik yaşamındaki iş ve sosyal hayatında yaşadığı sıkıntı ve yoğunluktan kurtulup kısa bir sürede olsa kurallarını ve özgürlük sınırlarını kendi belirlediği kaliteli bir zaman geçirmektir.

Villa tipleri göz önünde bulundurulduğunda yapılış amacı bakımından özgürlüğe ve ıssızlığa en uygun olan villa tipi mufazakar villa tipleridir. Çünkü muhafazakar villa tiplerini daha öncede bahsettiğimiz gibi muhafazakar aile yapısına sahip kişiler tarafından tercih edildiği için duvarları daha yüksektir ve korunaklılık açısından daha korunaklıdır.

Fakat unutulmamalıdır ki; Muhafazakar aile yapısına uygun inşa edilse de sadece bu aileler tarafından tercih edilebilir gibi bir kısıtlama söz konusu değildir. Yani genel anlamda bakacak olursak mahremiyetine ve özgürlüğüne düşkün kişi, aile ve arkadaş grubu tarafından tercih edilebilir.

Muhafazakar Villalarda Tatil Ekonomik Midir?

Kiralık villalarda oteller gibi özelliklerine göre farklı bütçelere sahiptir. Otellerde kişi sayısı artarken ödenen ücret doğru oranda artarken kiralık villalarda ise tam aksi olarak kişi sayısı artarken kişi başı düşen maliyet azalmaktadır. Yani aslında villa denildiğinde aklınıza lüks ve pahalı gelebilir fakat belli bir arkadaş grubuyla gidildiğinde hem eğlence oranı artmakta hemde kişi başı maliyet azalmaktadır.

Muhafazakar Villa Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Her villa tipinde olduğu gibi muhafazakar villa seçerken de belli başlı özelliklere dikkat etmeniz gerekmektedir. Peki nedir bu özellikler ?

Tabiki en önce dikkat edilmesi gereken özellik bütçedir. Çünkü bütçenizi aşacak bir tatil yapmanız söz konusu değildir. Bütçenizi belirledikten sonra nasıl bir tatil istediğinize karar vermeniz gerekmektedir yani biz buna villanın konumu başlığı ile açıklıyoruz. Plaja ve denize yakın mı olmalı, Merkeze mi yakın olmalı ya da doğa içinde mi olmalı buna karar vermeniz gerekmektedir. Daha sonra villanın kapasitesine yani aynı anda kaç kişiyi misafir edebilecek düzeyde, kaç yatak odası ve kaç banyosu var bunu göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Ve en son minimum konaklama süresine göz atmanız gerekmektedir. Çünkü siz 1 haftalık bir tatil hayal ederken villa sahibi en az 2 haftalık konaklana gibi bir şart koyabilmektedir. Doğal olarak bu sizi hayal kırıklığına uğratabilmektedir.

https://www.hellovillam.com/kiralik-muhafazakar-villa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.