Delta varyantı yolda, rehavet korkusu

Delta varyantı yolda, rehavet korkusu
Koronavirüs sürecinde 1 Temmuz itibariyle ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de normalleşme başladı. Ancak, Delta varyantı korkusu nedeniyle vatandaşların önlemi elden bırakmamaları istendi.

Koronavirüs sürecinde 1 Temmuz itibariyle ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de normalleşme başladı. Ancak, Delta varyantı korkusu nedeniyle vatandaşların önlemi elden bırakmamaları istendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de en çok delta varyantının İstanbul ve İzmir’de olduğunu ve 26 ilde de ortaya çıktığını belirtti. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Tiryaki, Gaziantep’te delta varyantı olmadığını açıklarken, Bakan Koca’nın açıkladığı 26 il arasında Gaziantep olup olmadığı da merak edildiği öğrenildi.

Gaziantep’ten Avrupa’ya uçuşlar başlarken, birçok sektörde bazı yasaklar kaldırıldı. Rehavet konusunda endişeli olan uzmanlar ise, "Tedbirlere uymaz, aşılama hızında da düşüş olursa Eylül-Ekim aylarında Türkiye dördüncü dalgayı görebilir" uyarısında bulundu.

ŞEHİRLERARASI KISITLAMA KALDIRILDI
Salgınla mücadele kapsamında tüm Türkiye’de uygulanan kısıtlamalar bugünden itibaren İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda kaldırıldı. Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları 1 Temmuz’dan itibaren hafta içi-hafta sonu ayrımı olmaksızın sona erdi. Sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasıyla bağlantılı olarak uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlamaları da kaldırıldı.
UZMANLAR UYARDI
Covid-19’a karşı savaş veren uzmanlar, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 90’a yakın ülkede görülen, Hindistan kaynaklı delta varyantının Rusya ve İngiltere’de yayılmaya başladığı dönemde alınan normalleşme kararından dolayı endişeli. Türkiye’de toplam yapılan aşı sayısı 49 milyon 600 bini geçerek 50 milyona dayandı. Birinci doz uygulananların sayısı 34 milyon 500 bini geçerken, ikinci doz uygulanan kişi sayısı 15 milyonu aştı. Rusya’dan gelen turistlerden mutlaka son 72 saatte resmi kurumlar tarafından belgelendirilmiş PCR negatif test sonucu istenmesi gerektiğine değinen uzmanlar, yeni varyanta karşı Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’dan Türkiye’ye yapılacak uçuş seferlerinin iptal edilmesi gerektiğini söylüyor. Bilim insanlarına göre, ülke genelinde açıklanandan çok daha fazla kişiye delta varyantı bulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.