IOSS 2021 Yılı Vergi Değişiklikleri

IOSS 2021 Yılı Vergi Değişiklikleri

1 Temmuz 2021'den itibaren 22 Euro'yu aşmayan malların ithalatı için katma değer vergisi (KDV) muafiyeti kaldırılacaktır.

Import One-Stop Shop  (IOSS), AB'den veya AB dışı bir ülke veya bölgeden satıcılar tarafından uzaktan satılan mallar için KDV beyanını ve ödemesini kolaylaştırmak ve basitleştirmek için oluşturulmuştur. Ayrıca, KDV ödemesi yalnızca AB içindeki bir alıcı tarafından yapılan satın almalar ve 150 Euro'nun altındaki mallar için geçerlidir.

AB'deki alıcılara elektronik bir ara yüz aracılığıyla mal satışının kolaylaştırılması halinde, elektronik Ara yüz satışı gerçekleştirmiş kabul edilecek ve prensip olarak KDV'nin ödenmesinden sorumlu olacaktır.

IOSS, AB'den veya AB dışı bir ülke veya bölgeden satıcılar tarafından uzaktan satılan mallar için KDV beyanını ve ödemesini kolaylaştırmak ve basitleştirmek için oluşturulmuştur. Ayrıca, KDV ödemesi yalnızca AB içindeki bir alıcı tarafından yapılan satın almalar ve 150 Avronun altındaki mallar için geçerlidir.

AB Vergi sistemi değişikliği neleri kapsıyor?

IOSS hangi mal tedariklerini kapsar?

Online Satıcılar

IOSS, aşağıda belirtilen mesafelerden mal satışını kapsar: satıldıkları sırada AB dışından gönderilen veya taşınan; sipariş birden fazla ürün içeriyor olsa bile, toplam değeri 150 Euro'yu (düşük değerli mallar) aşmayan sevkiyatlar halinde sevk edilir veya taşınır; özel tüketim vergilerine tabi değildir (tipik olarak alkol veya tütün ürünlerine uygulanır). Vergi değişikliği sistemi IOSS kullanımı takip ve raporlama açısında da kolaylık sağlar.

Elektronik Ara yüzler

Elektronik bir ara yüz, bir tedarikçiden ithal edilen malların satışını kolaylaştırdığında ve mallar: satıldıkları sırada AB dışından gönderilen veya taşınan; değeri 150 Euro'yu (düşük değerli mallar) aşmayan sevkiyatlarda sevk edilir veya taşınır; özel tüketim vergilerine tabi değildir (tipik olarak alkol veya tütün ürünlerine uygulanır).

Elektronik ara yüzün, alıcı ve satıcının söz konusu elektronik ara yüz üzerinden iletişime geçmesine izin verdiği ve nihai sonucun bu alıcıya mal satışı olduğu durumlarda, ithal edilen malların satışını kolaylaştırdığı kabul edilir.

IOSS Ne Zaman Kullanabilirsiniz?

Avrupa Birliği vergi değişikliği ile ilgili, 1 Nisan 2021'den itibaren herhangi bir AB Üye Devletinin IOSS portalına işletme kaydı yapabilirsiniz. İşletmeler AB'de yerleşik değilse, normalde IOSS kapsamındaki KDV yükümlülüklerini yerine getirmek için AB'de yerleşik bir aracı atamaları gerekir. IOSS kaydı, ithal edilen malların AB'deki alıcılara tüm mesafeli satışları için geçerlidir. IOSS'yi sadece 1 Temmuz 2021'den itibaren satılan mallar için kullanmaya başlayabilirsiniz.

AB Vergi sistemi değişikliği ile ilgili işlemlere başlayın ki; kısa sürede adapte olabilin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.