Son dakika: Video Haber...Bakan Koca Açıkladı: Gaziantep'te Ölümcül Delta Varyantı Şoku...Gaziantep Dahil 26 İlde 224 Vaka

Bakan Koca Türkiye'de 26 ilde 224 vaka delta varyantı olarak tespit edildi açıklaması yaptı...Gaziantep'te Delta Varyantının olma olasılığının böyle bir durum varsa acil önlem alınmasının planlanması gerekiyor

DELTA MUTASYONU AÇIKLAMASI

26 ilde 224 vaka delta varyantı olarak tespit edildi. 224 vakanın 134'ü İstanbul'da tespit edildi. Özellikle bazı şehirlerimizde delta varyantı artıyor dedi Bakan Koca. İki doz arasındaki aşılama süresinin yarın bilim kurulunda gündeme geleceğini söyledi.

DELTA VARYANTI NEDİR, DİĞER MUTASYONLARDAN FARKI NE?

Farklı ülkelerde görülen varyantın diğer varyantlardan en büyük farkı yüzde 60 daha bulaşıcı olması. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit varyantın öne çıkan semptomları arasında baş ve boğaz ağrısı, burun akıntısı, işitme kaybının yer aldığını ifade etti.

Hücreye girişi, yayılması ve bulaşıcılığı daha fazla olan bu varyant hücre kilidini aşarak akciğerlere daha kolay tutunabilmesi nedeniyle daha ölümcül olarak kabul ediliyor. Antikoru bulunmayan kişiler bu varyant içerisinde daha fazla tehdit altında oluyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.