Direksiyon Eğitimi Nedir? Eğitimin İçerikleri Nelerdir?

Direksiyon Eğitimi Nedir? Eğitimin İçerikleri Nelerdir?

Direksiyon eğitimi, sürücü kursu adaylarının sınavlarda başarılı olabilmesi ve trafik kurallarına uygun becerikli birer şoför olabilmeleri için verilen bir eğitimdir. Direksiyon eğitimi, sürücü ehliyeti alabilmeniz için girmeniz gereken ikinci aşama pratik sınavlarının konularını kapsar. Bu eğitimle birlikte kursiyerler, direksiyon sınavından başarıyla geçerek sürücü belgesi almaya hak kazanır ve trafikte araç kullanabilecek konuma gelir.

Kursumuzda bulunan uzman bir Denizli direksiyon hocasından eğitim alabilmek ve direksiyon sınavını başarıyla geçebilmek isteyen vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla Güven Sürücü Kursu’na başvurabilirler. Pratik eğitimler, alıştırmalar, özel ilgi, püf noktalar ve sınav parkuru araştırmalarıyla sürücü kursumuz, tecrübeli şoförler yetiştiriyor. Trafikte rahatça araba kullanabilmek, direksiyon sınavını zorlanmadan geçebilmek ve ehliyetinize kolayca sahip olmak istiyorsanız sizler de Güven Sürücü Kursu’na güvenebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere direksiyon eğitimi nedir? Direksiyon derslerinde neler öğretilir? Direksiyon sınavı parkurunda hangi bölümler vardır? gibi önemli soruların cevaplarını vereceğiz. İsterseniz vakit kaybetmeden yazımıza bir giriş yapalım.

Direksiyon Eğitimi Hangi Aşamaları Kapsıyor

Sürücü ehliyeti almak için bir sürücü kursuna başvurdunuz ve eğitimlerden sonra teorik sınavı başarıyla geçtiniz. Şimdi önünüzde geçmeniz gereken ve ehliyet sınavının diğer basamağı olan pratik sınav yani direksiyon sınavı yer alıyor.

Bu sınavda, eğitmenler ve müfettişler, sınava katılan adayların sürüş becerilerini, araç hakkındaki bilgilerini ve sürüş sırasında meydana gelebilecek olaylara karşı vereceği tepkileri ölçüyorlar. Pek çok detaylı parkurdan oluşan bu sınavı geçebilmek için sürücü kurslarında yer alan ve genelde 12 saat süren direksiyon eğitimine katılmanız gerekiyor.

Bu eğitimde araç parçalarından sınav parkurlarına, sürücülük yeteneklerinden çeşitli olayların canlandırmalarına kadar pek çok ayrıntılı bölüm yer alıyor. Gelin, direksiyon eğitiminde yer alan bölümleri özel Denizli sürücü kursumuzun farkıyla inceleyelim.

Aracı Tanıma

Sürücü belgesi sınavlarının ilk aşamasında, araçlara binilmeden önce adaylara araç parçaları hakkında sorular sorularak aracı kontrol etmesi söyleniyor. Sürücü kurslarımızdaki pratik eğitimlere de sınavın bu giriş bölümünden başlanıyor. Önce araç kaputunun altındaki parçalar, sürücü kabininde ve araç içerisinde yer alan bölümler, bagajda yer alan destek parçaları ve sürücü paneli gibi kısımlar kursiyerlerimize öğretiliyor. Böylece sınava gireceğiniz aracı daha yakından tanımış oluyor ve sürüş sırasında özgüven kazanabiliyorsunuz.

Temel Sürüş Becerileri

Parkurlara geçmeden önce, kursiyerlere aracın hareket etme dinamikleri öğretiliyor. Aracı çalıştırma, pedalların yeri, vites atma, aracı hareket ettirme, fren yapma ve manevra yapabilme becerileri kursun en başında sürücülere öğretiliyor. Böylece direksiyon eğitiminin pratik kısmına resmen giriş yapmış oluyoruz. Öğrenciler her ne kadar daha önceden araç kullanmış olsa da mutlaka bu temel bilgileri iyi bir şekilde öğrenmeleri gerekiyor. Sonuçta temeli sağlam olmayan binalar bir küçük sarsıntıda yıkılmaya mahkumdurlar.

Parkur Eğitimi

Kursiyerin sürüş becerilerini tamamen oturttuktan sonra pratik eğitimimizin sonraki ayağına geçiş yapıyoruz. Bu basamakta kursiyerlere sürücü belgesi sınavına girecekleri parkurun eğitimi veriliyor. Kursiyerler parkuru tanıyarak sınav gününde neler yapması gerektiğini detaylıca öğreniyorlar. Dur kalk, geri geri gitme, paralel park, L park, yokuşta duruş ve kalkış gibi temel eğitimler öğrencilere öğretildikten sonra sınav parkurları birkaç kez tekrar ediliyor ve pratik eğitimi sonlanıyor. Bu aşamadan sonra öğrencilere sınavı başarıyla geçmek ve öğrendikleri bilgileri müfettişlerin önünde sergilemek kalıyor.

Sizler de aradığınız özel dersleri, kursumuzdaki seçeceğiniz Denizli direksiyon hocasından başarıyla alabilirsiniz. Verdiğimiz kaliteli direksiyon dersi ve teorik eğitimler ile öğrencilerimizin kolayca ehliyet sahibi olmasını sağlıyoruz. Sizler de sürücü belgesi almak istiyor ve Denizli ili içerisinde güvenebileceğiniz bir kurs arıyorsanız, Güven Sürücü Kursu mutlaka ilk tercihiniz olmalı!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.