Gaziantep FK’ya tesis piyangosu!

Gaziantep FK’ya tesis piyangosu!
Gaziantep FK'nın yeni yönetimi basın mensupları ile biraraya gelerek genel durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gaziantep FK Yönetim Kurulu Üyesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan yeni tesislerin kurulacağını açıkladı. Spor Müdürümüz Mustafa Teke’ye yeni tesislerle ilgili bilgiler veren Cihan, bu tesislerin Gaziantep için önemi bir yatırım olacağını söyledi.

‘’Tesisleşme çok önemli.”
Tesislerin sporcular açısından kaliteli ve modern yapıda olmasına dikkat çeken Cihan: ‘’Sporcuların stres atmak için yürüyüş yapabileceği gibi faktörlerin olabileceği alanlar geliştirdik. Bu konuda tesisin bulunduğu civarda vatandaşlarımızla da anlaşarak mülkiyetimizi büyüttük. Yani kulübümüzün şu anda modern şartlarda olması gerektiği gibi alanı kamuya ve spor takımımıza kazandırmış olduk. Bir ekibimiz Altınordu kulübüne gitti ve oradaki tesisleri inceledi. Bir taraftan da hem Türkiye ölçeğindeki hem de dünya ölçeğindeki bu konuda sürdürülebilir kaynak sağlamış kulüplerin araştırmasını yaptık. Bu konuda hocamızda Fenerbahçe’nin yeni tesisiyle alakalı çalışmalar yapan arkadaşları da bize tavsiye etti’’ dedi.

“Yeni tesis yapacağız.”
 ‘’Biz şu anda bu alanda yeni bir A takımı için tesis yapacağız” diyen Cihan sözlerine şöyle devam etti; “Göletin az ilerisinde su kaydırakları var ve orada bir alan var. Tesisimiz orada olacak. Sebebi de şu; antrenman sahalarına yakın olması lazım. Özellikle kış aylarında futbolcularımız için yürüyüş mesafesinde olması gerektiği için o alanı tercih ettik. Bu projeyi Gaziantep ziyaretine geldiklerinde Gençlik ve Spor Bakanımıza da sunduk. Bakan beyin de bu proje için destek vereceğinin sözünü aldık. Yeni tesislerle birlikte mevcut olan tesisimizi de alt yapı ihtiyaçlarına göre revize edeceğiz. Bu konuların hepsinin bütüncül bir planlamasını yapıyoruz. Kazma vurduktan sonra iş çabuk ilerler. Ancak kazma vurmadan önceki planlamalarınız olmazsa kazma vurduğunuzda işler tersine gider. Dolayısıyla fonksiyonu, ihtiyaç analizini ve takımızın alt yapısını ve ileriye dönük yetiştirilen oyuncuları oynatabilecek şekilde tesisleri planlıyoruz.”

“Hedefi olan bir takımız..”
Gaziantep Futbol Kulübünün süper ligde bulunması, son iki sezonu 9 ve 8’inci sırada bitirmesi esasında futboldaki başarısını ortaya koyduğunu söyleyen Cihan sözlerine şöyle devam etti: ‘’ Geçmişe dönüp baktığımızda ilk defa süper lige çıkan takımlarda, genelde birkaç sene sonra küme düşme yolunda oynadıklarını gördük. Dolayısıyla futbol kulübünü süper lige çıkardıktan sonra bunun kalıcı olmasını sağlamak gerekiyordu. Çok şükür bugüne kadar başlangıç yapmış arkadaşlarımız, Gaziantep FK’yı süper lige çıkaran Adil başkanımız, özellikle Mehmet başkanımız ve yönetimi de takımı başarılı bir seviyede tuttu. Şimdi altyapı ve sürdürülebilir kaynakları konuşmanın zamanıdır. Bu konudaki çalışmalarımıza başladık.”

‘’Taraftar çok önemli”
Cihan, “12. adamımız çok güçlü bir gücümüz, bununla ilgili bir strateji geliştirdik” diyerek sözlerimi şöyle devam ettirdi; ‘’ Bugün basın toplantısında sezonun ilk açılışı olacağı münasebetiyle daha çok hocamız ve futbol sezonunun açılışıyla ilgili konuşmayı ön görmüştür. Diğer konularla ilgili planlamalarımız var. Bundan birkaç hafta önce bir taraftar grubuyla da görüştük. Kadın taraftarları çekmek adına da kadın taraftarlarla bağlantısı olan taraftar gruplarına da yönetim haricinde bir görev verdik. Sağ olsunlar bu görevi gönüllü olarak kabul ettiler. Şehrimizde belirli etkinlikler yapacağız. Üniversitelerde, liselerde ve şehrin farklı kesimlerinde bu etkinlikler yapılacak.”

‘’Başarının gelebilmesi için kamu-yerel-sivil dediğimiz iş birliğinin ve birlikteliğin olması lazım.’’
Yeni tesisler için yapılan çalışmalardan ve başarının gelebilmesi için kamu-yerel-sivil iş birliğinin ve birlikteliğin önemine dikkat çeken Cihan sözlerine şunları ekledi: ‘’ Bütün kulüplerin büyük sorunu kaynak geliştirme yönünde. Bu konudaki stratejilerimizi geliştirdik. Bu konuda birkaç alanla ilgili kiralama düşüncelerimiz var. Tabii somutlaşmadan paylaşmak, kamuya duyurmak bizim işimizi de riske atabilir. Zamanı geldiğinde inşallah paylaşacağız. Biz kamplarımızı maç öncesi otelde yapıyoruz. Sporcuların kamplarını otelde yapmasıyla doğa güzelliği olan bir yerde kamp yapması başarıyı etkileyen önemli hususlar. Bununla ilgili şu anda bulunmuş olduğumuz yer GaziantepFK’ya tamamen tahsis edilmiş durumda.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.