Yenikent villaları 12 yıldır çürüyor

Yenikent villaları 12 yıldır çürüyor
MİLLİ SERVETE KİM SAHİP ÇIKACAK?

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi Büyükşahinbey bölgesinde 2009 yılında büyük umutlarla başlayan ve adıda Yenikent Villaları olan 303 villa çürümeye terk edilirken binalarda ise tinerci, balleyciler gibi buna benzer kişilerin evlerinin olduğu öğrenildi.

SAHİPLER KİMLER?
Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi Büyükşahinbey (Körkün”) bölgesinde olan ve yaklaşık 350 bin metrekare arazi üzerine kurulan arsanın sahipleri Gaziantep’in tanmış işadamlarının sanayicilerin bulunduğu öğrenildi.

Yenikent villaları 12 yıldır çürüyor

2009 YILINDA BAŞLADI
Büyük umutlarla Gaziantep’te 400 bin metre arsanın üzerine 303 modern villalar kurulması için Mustafa Suran inşaatın başlattığı ve üç yıl yoğun taleplerle karşılandığı ve villaların bir çoğuda yapılan reklam kampanyaları ile satıldı.

İNŞAAT FİRMASI NE OLDUYSA DEVAM EDEMEDİ
303 villanın yapımını üstlenen inşaat firması Mustafa Suran, 2012 yılında beklenmedik şekilde bir krizle karşı karşıya kalınce inşaatların durduğu ve bunun üzerine inşaatların yapımı için İskenderun’da taşeronluk yapan aslen Vanlı olan Müslüm Özaslan inşaata başladı. Ancak, Müslüm Özaslan’da iki yıl inşaatın yapımına devam ederken bir anda tekrar bilinmeyen nedenden dolayı inşaat yapımının durduğu ileri sürüldü.

TEMELİNİ KİM ATMIŞTI?
Yenikent villalarının temelini eski milli eğitim bakanı ve Gaziantep Milletvekili aslen Vanlı olan Hüseyin Çelik, büyük umutlarla attığı temelin yerinde şu anda çürüyen ve uğursuz villaların olduğu öne sürüldü.

YENİKENT MAĞDURLARI NE YAPACAKLARINI BİLMİYOR
Gaziantep’in en önemli villa projesi olan ve yaklaşık 303 villanın sahibi paralarını ödedikleri halde ve tapuları bulunmasına rağmen mağduriyetlerinin devam ettiğini ve kimin kendilerine sahip çıkacaklarını merak ettiklerini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.