Gaziantep'te sağlıkçı Alev Solak gözyaşlarıyla toprağa verildi

Gaziantep'te sağlıkçı Alev Solak gözyaşlarıyla toprağa verildi
"Gaziantep’te beyin kanaması geçirince çalıştığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşama veda eden sağlık çalışanı Alev Solak’ın organları 2 kişiye umut oldu. "

2 böbreği SANKO Üniversitesi Hastanesindeki bir hastaya, karaciğeri de Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören bir hastaya nakledilecek olan genç kadının Düztepe Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninde meslektaşları gözyaşlarına boğuldu. 

Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi bilgi işlem personellerinden 2 çocuk annesi 33 yaşındaki Alev Solak görevi sırasında baş ağrısı şikayeti ile acil servise gitti. Yapılan tetkikler sonucunda durumu ciddileşen sağlık çalışanına beyin kanaması teşhisi konulunca SANKO Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Genç kadının doktorların tüm müdahalesine rağmen beyin ölümü gerçekleşince hastanenin Anestezi ve Reanimasyon görevli doktorları aileyi organ bağışı konusunda bilgilendirdi. Aile de kabul edince Ulusal Organ Nakil Koordinasyon Merkezine bildirimde bulunuldu. Yapılan görüşmelerden sonra 2 çocuk annesi genç kadının 2 böbreği SANKO Üniversitesi Hastanesindeki bir hastaya, karaciğeri de Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören bir hastaya nakledilmek üzere alındı. 
Acılı aile, “Kızımız hayatı boyunca başkalarına iyilik yapmaya çalışan birisiydi. Bu son gününde bile başkalarına iyilik yaparak gidiyor. Başkalarına can veriyor”  diyerek örnek bir davranış sergilerken genç kadının Düztepe Cemevinde düzenlenen cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra hastanede çalışan mesai arkadaşları ve hastane idarecileri de katıldı. Törende gözyaşları sel olurken, 2 çocuk annesi kadının cenazesi törenin ardından Yavuzeli'ne bağlı Göçmez köyünde toprağa verildi.


Köyde gözyaşları  arasında toprağa verilen genç kadının yeni aldığı ve hiç giymediği botları da mezarının başına bırakıldı. Cenaze törenine genç kadının ailesi, yakınları meslektaşları katıldı. 

Sağlık Müdürüden başsağlığı mesajı

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki yayınladığı mesajda “Personelimiz Alev Solak’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere sevenleri ve sağlık camiamıza baş sağlığı dileriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.