Türkiye'den 5 takım Şampiyonlar Ligi'ne katılacak

Türkiye'den 5 takım Şampiyonlar Ligi'ne katılacak
Basketbol Süper Ligi takımlarından Beşiktaş, Darüşşafaka, Galatasaray, Pınar Karşıyaka ve Tofaş, gelecek sezon ülkemizi Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek.

Türkiye'den 5 takım
FIBA Basketball Champions League’de (BCL) 2021-2022 sezonunda yer alacak takımlar açıklandı. Ulusal liglerini ilk 5'te bitiren 42 kulüp ile Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin altıncı sezonuna katılacak 52 kulübün kadrosu, turnuva tarihindeki en güçlü BCL kadrosu oldu. Yeni sezonda 30 farklı Avrupa ülkesinin temsilcisinin yer alacağı organizasyonda Türkiye’den de Beşiktaş, Darüşşafaka, Galatasaray, Pınar Karşıyaka ve Tofaş yer alacak. BCL’deki ilk sezonunda son 16 turu oynama başarısı gösteren TOFAŞ, 2021-2022 sezonunda Bursa’yı ve ülkemizi Avrupa kupalarında başarıyla temsil etmeye devam edecek.
2021-2022 Basketbol Şampiyonlar Ligi normal sezonunun 4 Ekim’de başlaması planlanırken, eleme turları ise 13 Eylül’de başlayacak. Eleme turundan gelecek 4 takım ile birlikte 32 takımdan oluşacak olan normal sezon, her biri 8 takımdan oluşan dört grupta oynanacak ve grup liderleri doğrudan son 16 turuna yükselecek. Gruplarında ikinci ve üçüncü sırada yer alan ekipler ise play-in maçları sonucunda play-off’a kalmaya çalışacak. Yeni sezon kura çekimi ise 7 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.