Gaziantep'teki evimler 6 ayda kimleri intihara sürükledi?

Gaziantep'teki evimler 6 ayda kimleri intihara sürükledi?
GAZİANTEP’TE HANGİ EVİM ŞİRKETLERİ KAÇ KİŞİYİ İNTİHARA SÜRÜKLEDİ

Türkiye’de ve Gaziantep’te her gün artan evim şirketleri vatandaşları zor durumda bırakırken bu saadet zincileri önünde çok sayıda vatandaşın intihar girişiminde bulunması dikkatlerden kaçmıyor.

Gaziantep'teki evimler 6 ayda kimleri intihara sürükledi?

HÜKÜMET KONAĞI’NDA 35 ŞİRKET VAR
Gaziantep’te mantar gibi bir anda çoğalan, eski hükümet konağının yanında yaklaşık 35 evim şirketinin şubesi ve Gaziantep merkezli şirketlerin faaliyet gösterdiği ve son çıkan, “evim yasasına” rağmen adeta “evim saadet zincirleri” sisteminden dolayı sıkıntılar gün yüzüne çıkarken parasını alamayan vatandaşlar ise zor durumda kaldıkları ileri sürüldü.

ENFLASYONA KARŞI BÜYÜK KAYIP
Evim şirketlerinden alınan paraların Türk Lirası olduğu için enflasyona karşı büyük bir kayba uğrayınca, Gaziantep’te de konut fiyatlarının rekora gitmesi nedeniyle “ev almak hayal” olduğu bu nedenle evim şirketlerinin önlerinde ayda birde olsa intihar girişimlerinin yaşandığı ifade edildi. Yine dün Gaziantep’te Destek Evim’in önünde bir vatandaş üzerine benzin dökerek kendini yakmak isteyince, uzun süren ikna çalışmaları nedeniyle intiharın ertelendiği görüldü.

Gaziantep'teki evimler 6 ayda kimleri intihara sürükledi?

VARAN-1
175 BİN TL’SİNİ ALAMAYINCA İNTİHARA KALKIŞKI
Gaziantep’te Atatürk Bulvarında bulunan yaklaşık 40’a yakın evim şirketlerinin Gaziantep’te şubesinin bulunduğu dört aydan bu yana parasını isteyen ve bir türlü parasını alamaması üzerine bir vatandaş Destek Evim önünde protesto yaparak intihar girişiminde bulundu.

VARAN-2
“BİREVİM” YÜZÜNDEN İNTİHAR EDECEĞİM!
“Birevim’e ilk dahil olduğum zaman İçim çok rahattı. Beni ikna etmiştiler. Bankadan çok daha iyi avantajları vardı. Ki hala aynı fikirdeyim. 1 yılı aşkındır ödüyorum. Normalde teslimatım Ekim ayındaydı. Bana Eylül ayının başında da evrak isteyeceklerini söylemiştiler. Ekime girerken evrak istediler. Evrakları hazırladım götürdüm onay gelmedi. Bende başka evrak götürdüm. Onay geldi. Ve bu süreçleri Epey sürdü. Ben Ekim de alacağım teslimat üzerine ödemelerimi hazırladım. Teslimat gelmeyince insanlardan borçlar almak zorunda kaldım. Birevim kendi içindeki yalanları bana mal ediyor. Beni müşteri temsilcimle birbirimize düşürüyor. Artık hangisi yalan söylüyor bilinmiyor. Kardeşim bakın ben rezil olmuşum. Adamı çileden çıkarmayın. Paramı verin kardeşim! Allah belamı versin 3 gün içinde teslimatım yapılmazsa bütün ailemi topluyorum 3 günün sonunda Birevim’in önünde oturma eylemi yapıyorum yapıyorum!”

VARAN-3
BENZİN DÖKÜP KENDİNİ YAKMAYA ÇALIŞTI
Yine Gaziantep’te bir vatandaş, ödemesini alamadağı için intihar girişiminde bulundu. Üzerine benzin dökerek kendimi yakarım diyen ve parasını isteyen vatandaş Destek Evim’de bulunan masa, sandalye gibi eşyaları dışarı atıp, yakmak istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.