Gaziantep'in direniş sancağı Başkan Şahin'e verildi

Gaziantep'in direniş sancağı Başkan Şahin'e verildi
Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Kutsal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret ederek Kahraman şehir Gaziantep’in kurtuluş savaşında kullandığı sancağın replikasını hediye etti.

2017 yılında Hatice Kutsal hoca tarafından kurulan Enstitüde unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ve giyim alanlarında sürdürülen eğitim öğretimle geçmişten gelen bilgi birikimini gelecek kuşaklara aktarmak için nitelikli elemanlar yetiştirmek maksadıyla çalışmalarına devam eden Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü genel toplum yararını gözeterek ve toplumsal amaçlara hizmet ederek çalaılmalarına devam ediyor.

Gaziantep’in direniş sancağı-

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ziyaret eden Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Kutsal hoca, OECD Şampiyon Başkanlar kategorisinde yer alan Şampiyon Başkan Fatma Şahin’e Gaziantep’in Kurtuluş savaşında kullandığı sancağın replikası hediye etti.

İngilizlerin işgal edip, Fransızlara teslim ettiği Gaziantep’te düşmana direnerek 9 ay aç susuz teslim olmayan, 6317 şehit vererek tarihe geçen, dünyadaki ilk ve tek isminde “Gazi” ünvanı bulunan Gaziantep’in kurtuluş savaşında düşmana karşı kullandığı sancak şehrin günümüze kadar taşınan en büyük değerlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Kutsal, “Kültürel mirasımızın korunması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması misyonunu büyük başarı ile yürüten Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü çalışmalarımıza verdiği desteklerden dolayı Şampiyon Başkan Sayın Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum. Onu her yerde başarılı bir kadın olarak görmek bizleri gururlandırıyor ” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.