'Bizim çocuklar' 25 yıl önceye döndü: Sıfır çektik

'Bizim çocuklar' 25 yıl önceye döndü: Sıfır çektik
Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, İsviçre'ye 3-1 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. İşte maç sonucu, goller ve karşılaşmadan tüm detaylar.

Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2020) A Grubu üçüncü maçında Türkiye, İsviçre'ye 3-1 mağlup oldu. Grubu son sırada tamamlayan Ay-yıldızlı takım, en son 25 yıl önce puan alamadan turnuvaya veda etmişti.


İsviçre'ye 3 puanı getiren golleri 6. dakikada Haris Seferovic, 26 ve 68. dakikada Xherdan Shaqiri kaydetti.


Türkiye'nin turnuvadaki tek golünü ise 61. dakikada İrfan Can Kahveci attı. 
A Grubu puan durumu


1- İtalya: 9 puan
2- Galler: 4 puan
3- İsviçre: 4 puan
4- Türkiye: 0 puan


Alınan skorlar:


Türkiye 0-3 İtalya
Türkiye 0-2 Galler
İsviçre 3-1 Türkiye


İkinci kez puan alamadık

Türkiye, Fatih Terim teknik direktörlüğünde ilk kez 1996'da katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda da 3 maçta sıfır çekerek eve dönmüştü.


1996'da oynanan maçlarda alınan skorlar:


Türkiye - Hırvatistan:  0-1
Türkiye-Portekiz: 0-1
Türkiye-Danimarka: 0-3


1996 puan durumu:


1- Portekiz: 7 puan
2- Hırvatistan: 6 puan
3- Danimarka: 4 puan
4- Türkiye: 0 puan

'Bizim çocuklar' 25 yıl önceye döndü: Sıfır çektik

Maçtan notlar
Maça hızlı başlaya İsviçre, henüz 6. dakikada Haris Seferovic'in attığı golle skoru 1-0 yaptı. Ceza sahası dışında topla buluşan 29 yaşındaki oyuncu, Merih Demiral'ın hamlesine rağmen sol ayağıyla topu kaleci Uğurcan Çakır'ın uzanamayacağı köşeye yolladı. 
En erken gol
Opta verilerine göre; Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası tarihinde yediği en erken golü İsviçre forması giyen Haris Seferovic kaydetti.

Shaqiri farkı 2'ye çıkardı
İsviçre, Xherdan Shaqiri'nin 26. dakikada attığı golle farkı 2'ye çıkardı. 29 yaşındaki oyuncu, ceza sahası dışından sağ ayağıyla çektiği şutu 90'a taktı ve durumu 2-0'a getirdi. Shaqiri ayrıca 68. dakikada attığı golle durumu 3-1 yaptı. 


Opta verilerine göre; Türkiye, büyük turnuvalarda ( Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) 2002 Dünya Kupası'ndan (vs Güney Kore) bu yana ilk kez bir maçta iki ceza sahası dışı golü yedi (vs İsviçre).


Turnuvadaki ilk golümüz İrfan Can Kahveci'den 
Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki ilk golünü 61. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ayağından buldu. 25 yaşındaki orta saha oyuncusu ceza sahası dışından çektiği şutla topu kaleci Sommer'in uzanamayacağı köşeye yolladı.

'Bizim çocuklar' 25 yıl önceye döndü: Sıfır çektik


Milliler, üçüncü kez gruptan çıkamadı
Türkiye, beşinci kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'ndan üçüncü defa gruptan çıkamadan evine döndü. Ay yıldızlı ekip, Euro 1996, Euro 2016'dan sonra Euro 2020'de de gruptan çıkmayı başaramadı. 96 ve bu yılki turnuvada galibiyet alamayan milliler Euro 2016'daysa gruptan çıkamasa da bir galibiyet aldı. Hırvatistan'a 1-0, Portekiz'e ise 3-0 yenilen Türkiye, son maçında Çekya'yı 2-0 yenmiş ama bu sonuç en iyi üçüncü olmasına yetmemişti. Türkiye, Euro 2000'de çeyrek finali görürken, Euro 2008'deyse yarı finale çıkarak, Avrupa'daki en büyük başarısını elde etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.