Mahjong nedir ve nasıl oynanır?

Mahjong nedir ve nasıl oynanır?
Mahjong, dünyanın her yerinden insanlar tarafından oynanan eğlenceli ve son derece popüler, klasik bir Çin strateji, beceri ve toplama oyunudur.

Mahjong nedir?

Mahjong, dünyanın her yerinden insanlar tarafından oynanan eğlenceli ve son derece popüler, klasik bir Çin strateji, beceri ve toplama oyunudur. Oyunun klasik versiyonu 136 karo kullanır ve bu karolardan eşleşen çiftler yapmanızı gerektirir. Klasik mahjong, yüzyıllar boyunca Çin'de oynanmıştır. Diğer çevrimiçi hafıza oyunları gibi, Mahjong’da hafıza becerilerinizi geliştirmek ve biraz stres atmak için mükemmel bir oyundur!

Mahjong'un Amacı Nedir?

Mahjong'un amacı çok basittir: Tüm taşları eşleştirmek! Mahjong'ta her taşın üzerinde bir desene bulunur ve her taştan da bir çift vardır. Yaptığınız hamlelere ve doğru hamleleri yapma hızınıza göre puan kazanırsınız. Alacağınız puanlar, oynadığınız Mahjong versiyonuna bağlıdır. Bu nedenle, ücretsiz Mahjong oynarken puanların nasıl kaydedildiğini doğruladığınızdan emin olun. Çünkü bunu yapmazsanız, puanınızın beklediğinizden daha düşük olabileceğini görebilirsiniz.

Mahjong Nasıl Oynanır?

Ücretsiz Mahjong oyunu oynamak stratejik düşünme yeteneğinizi test etmenin harika bir yoludur.

Çevrimiçi oynayabileceğiniz oyunun farklı versiyonları vardır ve nasıl oynanacağını öğrenmenin en basit yolu geleneksel Mahjong ile başlamaktır.

Mevsimleri yansıtan taşlar bir grup sayılıyor ve birbirleriyle eşleşebiliyor. Çiçek desenlerini barındıran taşlar da yine aynı şekilde birbiriyle eşleşebilir. Piramit gibi üst üste dizilen taşlardan aynı olanlar seçilerek oyuna başlanıyor. Eşleştirilen taşlar, alttaki taşların açılmasını sağlıyor.

Mahjong Oynamanın Püf noktaları

Gerçek bir çevrimiçi Mahjong ustası olmak için konsantrasyon gereklidir.Ancak başarılı bir şekilde oyun oynayabilmek için ihtiyacınız olan tek şey bu değil. Bu önemli ipuçları, daha iyi kararlar almanıza, daha fazla puan kazanmanıza ve oyunlarınızı daha hızlı bitirmenize yardımcı olacaktır:

Her zaman en çok sayıda gizli taşı ortaya çıkaracak taşları eşleştirin

Yatay taşların eşleştirilmesinin daha zor olduğunu unutmayın

Aynı taştan üç tane varsa, en fazla taşı ortaya çıkaran ikisini eşleştirin

Süre dolmadan tüm mahjong taşlarını tahtadan kaldırın.

Hangi Mahjong Varyantları Çevrimiçi Oynanır?

Son birkaç yüzyılda, geleneksel mahjong çok çeşitli oyunlara dönüştü. Mahjong Dimensions gibi çeşitli varyantlar, fiziksel dünyada yeniden yaratılması zor olacağından, neredeyse yalnızca çevrimiçi olarak oynanır. Mahjong Connect, Mahjong Classic ve Deluxe Mahjong gibi diğerleri fiziksel dünyada kolayca oynanabilir.

Mahjong Solitaire olarak da bilinen Mahjong Connect, oyuncuların kazanmak için bir tahtayı temizlemesini gerektiren oyunun bir çeşididir. Bir, iki veya üç satır kullanarak kümeler ve çiftler oluşturmak, kümelerin yerine oturmasını sağlar. Oyuncular reflekslerini geliştirmek istediklerinde genellikle bu mahjong varyasyonunu seçerler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.