İNTERNET GAZETECİLİĞİ AYAĞA DÜŞTÜ

İNTERNET GAZETECİLİĞİ AYAĞA DÜŞTÜ
Gaziantep’te İnternet gazeteciliği mantar gibi çoğalmaya devam ediyor.

Gaziantep Ticaret Odası yönetim kurulu, yerinde ve şok bir karar alarak son günlerde 1500 TL karşılığında internet sitesi kurarak gazeteci olan ve sağı-solu tehdit ve şantaj eden sitelerle ilgili yeni bir şart getirerek “Google Analytics” de 10 binden aşağı takibi olanlara herhangi bir destek olmayacağını kamuoyuyla paylaştı.

Gaziantep Ticaret Odası yönetim kurulu, yerinde ve şok bir karar alarak son günlerde 1500 TL karşılığında internet sitesi kurarak gazeteci olan ve sağı-solu tehdit ve şantaj eden bu sitelerle ilgili yeni bir şart getirerek “Google Analytics” de 10 binden aşağı olanlara herhangi bir destek çıkılmayacağını kamuoyuyla paylaştığı ileri sürüldü. Ve bu arada, Gaziantep’te de son bir yılda toplam 150’ye yakın internet gazeteciliği sitesi kurarak faaliyete geçmesi üzerine bir çok kuruluşta Ticaret Odası’nın aldığı kararı uygulacağı söylendi.

GAZİANTEP’TE HEM GAZETECİLİK HEMDE İNTERNET GAZETECİLİĞİ  YERLERDE SÜRÜNÜYOR

Gaziantep’te bir çok kişi gazetecilikten anlamadığı halde bir internet sitesi yapan bir şirketle anlaşarak 1500 TL ödeyerek yeni siteler türemeye devam ederken bu konuyla ilgili yasal bir engelin olmadığı da ifade edildi.

TEHDİT VE ŞANTAJDA İNTERNET GAZETECİLİĞİ KULLANILIYOR

Gaziantep’te iki kişi bir araya gelerek meslekten de anlamayan sokağa çıkma yasağı dönemlerinde de “Uyduruk basın kartlarıyla” hava atan internet gazeteciliğinden de anlamayan gazeteciliğin “G” sini de bilmeyen bu kişiler aynı zamanda bir çok sivil toplum örgütüyle işadamlarını tehdit ettiğide dolaşan iddialar arasında bulunduğu ileri sürüldü.

ALEXA NEDİR?


1996 yılında bağımsız bir şirket olarak kurulan ve 1999’da Amazon’un bünyesine katılan Alexa, web trafiği analizleri yaparak sitelerin daha fazla kişiye ulaşmalarına yardımcı olmak için çeşitli sezgisel ürünler ortaya koyuyor. Alexa, web sitelerinin popülerliğini çeşitli parametreleri göz önüne alarak hesaplıyor, trafiği arttırmak isteyen sitelere bir nevi danışmanlık hizmeti sunuyor. 
Alexa, kısaca web ölçümleme ve SEO araçları hizmeti sunan bir şirket olarak tanımlanıyor. Bilginin güç olduğunu savunan şirket, web sitelerini ziyaretçi trafiği ve davranışları üstünden değerlendiriyor, çeşitli araçlar geliştirerek daha iyi bir platform olması adına farklı öneriler sunuyor. 
Mevcut tarayıcıya eklenen Alexa Tool adlı bir eklenti, kullanıcıların hangi sitelere girdiği ve ne kadar zaman geçirdiği gibi verileri kaydediyor. Çeşitli parametreler doğrultusunda siteleri analiz eden web trafik ölçüm şirketi, onları 1’den itibaren azalan popülerlik derecesi doğrultusunda sıralıyor. 
Alexa, sadece eklentiyi indiren ve hareketlerinin takip edilmesine onay veren kitle üzerinden değerlendirmelerini yapıyor. Tüm internet kullanıcılarının verileri hesaba katılmadığı için %100 doğru bilgi verdiği düşünülmese de çoğunlukla site trafikleriyle verileri örtüşüyor. 
Sisteme kayıt olan siteler, web sitelerine eklenen Alexa Sıralama Sertifikası sayesinde ziyaretçilerin site içerisindeki hareketlerinin anonim olarak izlenmesini sağlıyor. Sertifika üstünden elde edilen veriler, ilgili web siteleri için daha sağlıklı bir değerlendirme yapılabilmesine de imkân tanıyor. 
Günümüzde, arama motorları kullanıcılarının yaptığı arama ve ziyaret ettiği site gibi verileri analiz ederek reklamveren ve site sahiplerine yardımcı olan araçlarla hizmet sunuyor. Alexa, farklı tarayıcı ve arama motoru kullanıcılarının verilerini değerlendiriyor, geçirilen süre ve ziyaret edilen sayfa gibi bilgileri de ediniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.