Şahin’den Arif Kurt’a ziyaret

Şahin’den Arif Kurt’a ziyaret
Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki heyeti ağırladı. Uzun süren sohbet içerisinde kentin genel sorunları, çözüm önerileri ve basın sektörü ile Belediye arasındaki diyalogların konuşulduğu öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Basın Cemiyetini ziyaretinde Metro konusunun yıllardır gündemde olduğunu açıkladı. Başkan Fatma Şahin, Tugay kavşağı ile ilgili de son noktayı koyarken, “Yeni nesil tugay yapıyoruz. Konuyla ilgili ben bütün siyasi partilere ve bazı STK’lara gittim. Ben anlattım, bilgi verdim ve bana haklı olduğum söylendi. Bütün bunlara rağmen eğer sosyal medya üzerinden başka algı yönetiliyorsa o zaman başka niyet var” dedi. Suriyelilere de mesaj gönderen Şahin, kültüre dahil olma çağrısı yaptı. 

YANLIŞ TWEET OLAYI


 Gaziantep Basın Cemiyetini ziyaret ederek gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Fatma Şahin, Tugay kavşağı ile ilgili bilgi verdi. İnşaat Mühendisleri odası başkanının yeşil alanı gösterip, burayı imara açıyorlar diye bilgi verdiğini söyleyen Şahin, “Yanlış Twetle milletin kafasını karıştırdı. Biz kendisine gittik böyle olmadığını söyledik. Kendisi de böyle olmadığını gayet iyi biliyor. Bizim imara açtığımız kısım 1 milyon metrekarelik alan Gaziray’ın yanı. Vicdan sahibi herkes diyor ki burada yapılacak iş doğru bir iş. 3,5 milyon metrekarelik yeşil alan halka açılıyor” dedi.

TUGAY PROJESİ


Siyasi partilere ve STK’lara gidip Tugay kavşağı ile ilgili sunum yaptıklarını ve bütün bilgileri verdiklerini belirten Şahin, “Kafalarındaki sorulara cevap verdik. Onlarda böyle bilmiyorduk gayet iyi gidiyor dediler. Meclisten geçirdik. 1 milyon metrekarelik alanda parselasyona geçiriyoruz. Karşı tarafın aşına göre rakım farkı var. Çok ciddi çukurda orası. Yeni nesil Tugay’ı yapmak için oradan aldığımız parayı buraya kullanacağız. Oradan elde ettiğimiz 130 bin metrekare kapalı alan 550 bine çıkıyor. 4 katına çıkıyor. Toplam alan 10 milyon metrekare. Şu anda yaptığımız alan 44 milyon.  3,5 milyon metre kare alan halka açılıyor. Olağanüstü bir şey bu. Anlattığımızda herkes tamam dedi. Şu anda küçük bir azınlık var. İdeolojik bakan bir grup. Bununda ne yapsan düzeltemezsin. Vicdan sahibi herkes bizim ne yaptığımız dinleyip anladığı zaman projenin arkasında duruyor.  Şimdi ben gidip anlatmama rağmen bana da başkanım sen haklısın demelerine rağmen eğer sosyal medya üzerinden başka algı yönelitiyorsa o zaman başka niyet var.  Toplumun vicdanı görüyor” dedi. 

SEÇİME HAZIRIZ


Şahin devamla şunları söyledi: “2023 ile ilgili çalışma sistemimiz var. Seçime hazırlanmıyoruz. Seçim bittiği gün öbür seçimin çalışmasını yapıyoruz. Günlük çalışan öğrenci hiçbir sınavdan korkmaz. Sınav gecesi sabahlamasına gerek yok. Disiplinli bir şekilde yaptık. Toplumun senden beklediği çok sorun var. Bölgede ülkede şehirde sorun çözme kapasitesini yüksek tutup, toplumla birlikte onlar için çalıştığınız hissettiğinizde bu çok daha yönetilebilir hale geliyor. O yüzden bizim seçime hazır mısınız diye sorulduğunda biz zaten günlük çalışan öğrenciler gibi bu konuda ekip kuvvetli bir şekilde çalışıyor. Tek başına başkanın yapacağı iş değil. Bu bir ekip işi. Ağaç yaprağıyla gürler. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Birlikte rahmet var. Allah şahit Gaziantep modelini bu ruhla oluşturduk. GAGEV’i bu ruhla çalıştırdık. Kendi arkadaşlarımızı diğer partili milletvekilleriyle birlikte bu şehre dair yapılacak ne varsa inancın ne olursa olsun bir Gaziantep sevdan varsa yol gidebilir. Her konuda her şeyi aynı düşünmek zorunda değiliz. Ama farklılığımız zenginlimiz hangi konuda ortağınız dediğimiz dediğimde burada doğduk burada öleceğiz”

OECD İLE ŞAMPİYONLAR LİGİNE


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, OECD Kapsayıcı Büyüme için Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonuna Türkiye’den ilk davet edilen belediye başkanı unvanını getirilerini de anlattı. Şahin, “Bu çok önemli bir kapsayıcılık içeriyor. Herkesle birlikte yol gitmek. Bu modele ihtiyaç var.  Bu network Gastronomide ne kattı ise   OECD onu katacak. Net Word'ü şehri süper lige çıkarıyor. Şehir o kategoriye dahil olduğunda yarın o başkanlar geldiğinde ortak projeler ürettiğinde şehir ve bölge kazanacak”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.