Meme büyütme ameliyatı

Meme büyütme ameliyatı

Günlük hayatımızda bazı kadınlar meme büyütme ameliyatı yaptırarak kendi memelerinin daha estetik görünmesini istiyor olabilir.

Bazı kadınlar, daha güzel görünmek için veya yaşadığı bazı sorunlardan dolayı meme büyütme operasyonuna başvurabilir. Bu operasyon daha dolgun memeler, daha dik bir göğüs yapısı ve daha estetik bir görünüme sağlıyor. Meme büyütme operasyonu hakkında bilinmesi gereken birkaç bilgi bulunuyor.

Meme büyütme ameliyatı hakkında bilgi

Meme büyütme operasyonu, meme hacminin arttırılmasını sağlayan bir ameliyat olarak karşımıza çıkıyor. Bu ameliyat ile birlikte hastanın da isteğine bağlı olarak meme sarkıyor ise düzeltilebilir ve daha iyi hale getirilebilir. Meme büyütme ameliyatıyla birlikte hasta daha büyük memeye kavuşuyor, daha estetik bir görünüme sahip oluyor.

Meme büyütme ameliyatı şartları

Meme büyütme ameliyatı yaptırmak isteyenler bu ameliyat için gerekli şartları merak edebilir. Özellikle merak edilen şart bu operasyon için yaş şartının bulunup bulunmadığı. İster meme büyütme olsun ister meme küçültme olsun herhangi bir meme operasyonu için yaş şartı 20 olarak belirlenmiş durumda. 20 yaş üzerinde olmanın yanı sıra meme yapısının da tam olarak yerine oturması gerekiyor. Bu yaş sonrasında gelişim genel olarak tamamlanıyor ve hasta meme estetiği yaptırabiliyor.

Bunun dışında hasta ister güzellik bakımından ister sağlık problemleri bakımından bu operasyondan yararlanabilir. Hastanın eğer durumu elverişli ise yani meme büyütme operasyonu olmasına engel teşkil edebilecek herhangi bir sorunu yoksa bu ameliyattan rahatlıkla faydalanabilir.

Meme büyütme ameliyatı nasıl yapılır?

Meme büyütme operasyonu protezin meme altına yerleştirilmesi ile uygulanıyor. Bu işlem memenin daha büyük, daha dolgun ve daha güzel durmasını sağlıyor. Küçük memeli insanlar için bu harika bir çözüm olmakta. Meme büyütme operasyonu yaklaşık 1.5 saat sürüyor.

Meme büyütme yöntemlerinden birisi de yağ enjeksiyonu olarak yer alıyor. Yağ enjeksiyonu, estetik amaçlı görünmek isteyen hastalarda tercih edilmiyor. Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme işlemi genel olarak meme kanseri sonrasında meme hacmini kaybeden kadınlarda uygulanıyor.

Meme büyütme ameliyatı hakkında merak edilenler

Meme operasyonu öncesinde meme büyüklüğünün nasıl karar verildiği merak edilen sorular arasında yerini almış durumda. Memenin ne kadar büyütüleceği doktor ile hasta arasında yapılacak olan münakaşa sonrasında karar veriliyor. Bazı hastalar eşine daha güzel görünmek bazıları da dışarıda daha estetik durmak için bu operasyonu tercih edebilir. Buna göre hasta ve doktor beraberce en doğru kararı seçmeli. Karar verilirken dikkat edilmesi gerekenler arasında göğüs duvarı, meme tabanı boyutu, meme dokusu kalınlığı gibi detaylara özen gösterilmeli. Uzman doktor bu konuda hastaya bilgi sunuyor.

Meme büyütme ameliyatı ile ilgili merak edilen detaylardan birisi de silikonun bir ömrünün olup olmadığı veya patlayabileceği olmakta. Silikon, ömür boyu kullanılabiliyor olsa da çok nadir karşılaşılsa da sızıntı meydana gelebilir. Daha fazla bilgi almak ve ücretsiz muayene olabilmek için Doç. Dr. Sevgi KURT YAZAR’a ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.