Gaziantep'te Pes Derdirten Olay...Yıllardır evine elektrik bağlatmak için çalmadığı kapı bırakmadı

Gaziantep'te Pes Derdirten Olay...Yıllardır evine elektrik bağlatmak için çalmadığı kapı bırakmadı
"Gaziantep’te tarlasına ev yapan köylüye evine elektrik getirilmesi için başvurduğu firmadan “5 aile müracaat edin, 50 metrelik hat parasını yatırın 2024’e kadar hizmeti verebiliriz” yanıtı geldi."

Gaziantep’te köydeki tarlasına yeni ev yapan köylünün evine elektrik hizmeti bağlanması için “2024 yılına belki getiririz” yanıtı verildi. Yıllardır evine elektrik bağlatmak için çalmadık kapı bırakmayan Osman Şinkan, “Derdimi anlatmadığım kimse kalmadı ama 8 yıldır sorunum çözülmüyor. Şimdi de 2024 yılına kadar belki yapabileceklerini söylüyorlar” diye dert yandı.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinin kırsal Bayatlı mahallesinde yaşayan Osman Şinkan’ın (58) eşi ve çocuklarıyla yaşadığı ev, 2 oğlunu evlendirmesi üzerine yetmeyince köyün bitişiğindeki arazisine yeni bir ev yaptırdı. Evi yaptırdıktan sonra elektrik ve su abonesi almak için başvuruda bulunan Şinkan’ın su talebi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre sonra kabul edilerek eve su bağlandı ancak elektrik dağıtım şirketi Enerjisa aradan yıllardan geçmesine rağmen, evin köyün dışında olduğu gerekçesiyle elektrik enerjisi bağlatmadı.  

DEFALARCA BAŞVURU

Bugüne kadar ilgili firma ve resmi kurumlara defalarca başvurduğunu söyleyen Osman Şinkan, “Firma önce, evimin köydeki trafoya kuş uçuşu 900 metre uzaklıkta olduğunu, bu nedenle eve gelene kadar enerji seviyesinin düşeceğini söyleyerek yeni bir trafo yapılması gerektiğini veya bizim tarımsal sulama amaçlı abonelik başvurusu yapıp kendi imkânlarımızla özel trafo sistemi kurmamızı istedi. Piyasadan araştırdım bunu tek başıma yapmam mümkün değil, yaklaşık 80 bin lira tutuyor. Ancak köyden elektrik gelmesi halinde maliyet çok daha düşük oluyor. Kurum yaptığımız yoğun başvurulardan sonra bu kez de bizim haricimizde 4 kişinin daha başvurması sonra 50 metrelik hat ücretimiz bizim ödememiz koşuluyla alçak gerilim hattı döşeyebileceğini bildirdi ama bunun için verdiği tarih çok ilginç. Bize verdikleri yazılı yanıtta gerekli parayı ödememiz halinde 2024 yılına kadar bu işlemi yapabileceklerini söylüyorlar. Neden 2024 yılı, onu anlamadım gitti” diye konuştu.

Çaldığı tüm kapılardan bir sonuç alamadığını belirten Osman Şinkan, “Bunca zamandır tüm yetkililere, milletvekillerine kadar gittim. Başkanımız Fatma Şahin yardımcı oldu, kurumu arayıp gerekeni söyledi ama yine de bir çözüm olmadı. Okula giden çocuklarım var. Ders çalışmaları gerekiyor ama elektrik yok. Geçimimi hayvancılıkla sağlıyorum; sütleri, peynirleri buzdolabında saklamak gerekiyor. Ona da elektrik yok. Ne yapacağımı şaşırdım” dedi.

Gaziantep'te Pes Derdirten Olay...Yıllardır evine elektrik bağlatmak için çalmadığı kapı bırakmadı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.