Gaziantep FK arada kaldı?

Gaziantep FK arada kaldı?

Gaziantep Futbol Kulübü ile birlikte bir çok takım PFDK’ya sevkedilirken Türkiye Futbol Federasyonu’na kayıtlı olmayan menejerlerle çalıştıkları için talimatlara aykırı hareketleri nedeniyle uyarıldı. TFF, futbolcu menejerlerinin kendilerine kayıtlı olması gerektiğini dile getirirken Gaziantep FK ve diğer kulüpler ise aldıkları futbolcuları getiren menejerler ile TFF arasında kaldılar.

KULÜPLERE YAPTIRIM YOK
Geçtiğimiz yıl aynı sıkıntıya yine düşen Gaziantep Futbol Kulübü ve bazı kulüpler transfer ettikleri futbolcuların menejerlerinin TFF’ye kayıtları olmadığından uyarı gelmişti. Yapılan transferler menejerler aracılığıyla gerçekleşirken TFF ise, “Bu menejerlerin bize kayıtlı olması gerekiyor. Yoksa transfer yapamazsınız” uyarısında bulunmasına rağmen menejerler ise TFF’ye kayıt yaptırmaktan kaçındıkları öğrenildi. Aynı sorun bu sezonda kulüplerin başına gelirken Gaziantep Futbol Kulübü ise yine işin içerisinde yer aldı.

SORUN KİMDE?
Gaziantep Futbol Kulübü ile bir çok takımın PFDK’ya sevkedilmesinde başrol oynayan menejerlerin kayıt yaptırmaması TFF’yi harekete geçirdi. Bu menejerlerin kayıttın kaçındıkları öğrenilirken kulüplerin ise menejer ödemelerini nasıl yaptığı merak ediliyor. Gaziantep FK yetkilileri, “Biz menejerlere gayrı resmi ödeme yapmıyoruz. Resmi olarak ne gerekiyorsa belgeli bir şekilde ödüyoruz. Hiçbir menejere gayrı resmi para ödemedik. TFF, menejerlerden kayıt istiyor. Ama nedense her yıl böyle sorunlarla karşılaşıyoruz” dediler.

TFF Hukuk Müşavirliğince Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporu şu şekilde açıklandı:

GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. KULÜBÜ'nün "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 18/b-ç ve 23. maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

BAŞKA KULÜPLERDE VAR
Öte yandan menajerler konusunda yanlış politika izleyen takımlar da belli oldu. 
ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. KULÜBÜ'nün "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 11/3 ve 23. maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
FENERBAHÇE A.Ş. KULÜBÜ'nün "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 18/ç ve 23. maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir
HELENEX YENİ MALATYASPOR KULÜBÜ'nün "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 11/3, 18/b-ç ve 23. maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.