Vali Gül, Duyurdu!Gaziantep-Nurdağı, Ölüm Yolu, ihaleye çıkıyor!

Vali Gül, Duyurdu!Gaziantep-Nurdağı, Ölüm Yolu, ihaleye çıkıyor!
Ölüm Yolu olarak anılan Gaziantep-Nurdağı Yolu’nda meydana gelen kazalarda her yıl onlarca insan yaşamını yitiriyor. Geçtiğimiz yıl yeniden yatırım programına alınan Ölüm Yolu ile ilgili ihale tarihi nihayet netleşti.

Gaziantep- Nurdağı arasında uzanan yolda her yıl meydana gelen kazalarda onlarca insan hayatını kaybediyor. Ölüm Yolu olarak adlandırılan yolun durumu Gaziantep Milletvekilleri tarafından defalarca gündem getirilmişti.

Vali Gül, Duyurdu!Gaziantep-Nurdağı, Ölüm Yolu, ihaleye çıkıyor!

2017 YILINDA YATIRIM PROGRAMINA ALINMIŞTI…

Ölüm Yolu ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz Mart ayında 2020 yılı Yatırım Programına alındı. Daha sonra ortaya çıkan bilgilere göre, Gaziantep-Nurdağı arasındaki yolun yeni değil, aslında 3 yıl önce yatırım programına alındığı ortaya çıktı. Duble yol haline getirilmesi planlanan devlet yolu, 2017 yılında yatırım programına alınsa da, kamu yatırımlarının durması nedeniyle yapımına başlanamamıştı.

VALİ GÜL, SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU


Söz konusu projeye ilişkin ihalenin 2021 yılı içerisinde yapılacağı Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından duyuruldu. İhale tarihini duyuran Vali Davut Gül, “Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’ün bayramda müjdesini verdiği Gaziantep-Nurdağı bölünmüş yolu 14 Temmuz’da ihale edilecek. Bu önemli projeyi şehrimize kazandıran Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımız Adil Karaismailoğlu,  Abdulhamit Gül ve Milletvekillerimize çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


İHALE 14 TEMMUZ’DA


Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep-Nurdağı Yolu için ihalenin 14 Temmuz’da yapılacağını açıkladı. Bakbak, “Gazi şehrimizin ulaşım projelerini hayata geçirmeyi sürdürüyoruz. Plan ve projesi tamamlanan Nurdağı-Gaziantep yolu ihalesi 14 Temmuz 2021'de yapılacak. Başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ve milletvekillerimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.