Büyükşehir’den bir destek de müzisyenlere

Büyükşehir’den bir destek de müzisyenlere
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “kademeli normalleşme” döneminde eğlence mekanlarının bir süre daha kapalı olması nedeniyle, müzisyenlere bin liralık maddi yardım başlattı.

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisine alan korona virüs salgını nedeniyle verilen ulusal mücadelede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası 1 Haziran’dan itibaren yeni bir döneme geçildi. Başlanılan yeni kademeli normalleşme döneminde eğlence mekanları ve konserlerin bir süre daha açılmasının ertelenmesi nedeniyle harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, müzisyenlere yeni desteğini açıkladı. Bu kapsamda Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu ve farklı müzik dernekleri ile ortak yürütülecek çalışma ile yaklaşık 3 bin müzisyene bin liralık maddi yardım yapılacak. Büyükşehir Belediyesi böylelikle 17 günlük tam kapanma döneminde çiçekçilere, fotoğrafçılara, pazarcılara, seyyar satıcılara, ayakkabı tamircilerine, sigortalı ev gündelikçilerine verdiği maddi desteğe ek olarak kademeli normalleşmede de müzisyenlerin yanında oldu.

Başvuru için yol haritası belirlendi

Maddi yardım için ortak çalışılan federasyon ve derneklerinden gelen üye listeleri doğrultusunda destek alacak müzisyenler için pandemi şartlarından dolayı otomatik randevular oluşturularak randevu tarih ve saatleri cep telefonlarına mesaj olarak gönderilerek, belediye binasına başvuru için çağrılacak. Başvuruda bulunan müzisyenlerin dilekçeler aracılığı ile kayıtları oluşturularak, belirttikleri hesap numaralarına bin liralık destekleri yatırılacak.

Büyükşehir’den bir destek de müzisyenlere

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.