Gaziantep’teki bebek ölümleri Sağlık Bakanı Koca’ya soruldu

Gaziantep’teki bebek ölümleri Sağlık Bakanı Koca’ya soruldu
HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep’te bebek ölüm oranlarının artışını Meclis gündemine taşıdı.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep’te bebek ölüm oranlarının artışını Meclis gündemine taşıdı. Toğrul, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde TÜİK’in verilerine göre 2018 yılında bebek ölüm hızının binde 15,3 ile en yüksek olduğu ilin Gaziantep olduğuna dikkat çekti.

Toğrul, Koca’ya şu sorulara yöneltti:
1. Bakanlığınız ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre Gaziantep’in bebek ölüm oranında ilk sırada yer almasının nedeni nedir?
2. Bakanlığınız tarafından Gaziantep’teki bebek ölümlerinin sebepleri üzerine yapılmış herhangi bir çalışma var mıdır? Yok ise bu konuda bakanlığınızın bir girişimi olacak mıdır?
3. Türkiye geneli bebek ölüm oranı ile Gaziantep’teki bebek ölüm oranı arasındaki ciddi farkın sebebi nedir?
4. Gaziantep’te 2017 ve 2018 yılları içinde toplam kaç bebek ölüm vakası yaşanmıştır? Yaşanan bu ölüm vakalarından kaçı Suriyeli mültecilerden oluşmaktadır?
5. 2017 ve 2018 yıllarında Gaziantep’te doğan bebeklerden kaçında kalp sıkıntısı yaşanmıştır? Kalp sıkıntısı yaşayan bu bebeklerden kaçı yaşamını yitirmiştir?
6. Gaziantep’te kalp hastası olarak doğan bebeklerin ameliyat edileceği bir merkez olmadığı iddiası doğru mudur?
7. Gaziantep’te 2017 ve 2018 yıllarında şüpheli görülen bebek ölüm vakası sayısı kaçtır? Şüpheli ölüm olarak Gaziantep Cumhuriyet savcılığına intikal eden bebek ölüm vakası sayısı kaçtır?
8. Gaziantep’te yaşanan bebek ölümlerinde sağlık kurum ve kuruluşlarının ihmalleri nelerdir? Yaşanan bebek ölümlerinde ihmali bulunduğu tespit edilen sağlık kuruluşlarına nasıl bir yaptırım uygulanıyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.