Suriye’deki silah kaçakçılığıyla ilgili kim doğru söylüyor?

Suriye’deki silah kaçakçılığıyla ilgili kim doğru söylüyor?

Son üç günden buyana Gaziantep’te “Karkamış-Suriye sınırında” silah kaçakçılığı tartışmaları sürerken, CHP eski Karkamış ilçe başkanı Mehmet Polat, Oğlunun silah kaçakçılığıyla ilgisi olmadığını söylerken, bazı medya organları “CHP’li ilçe başkanının oğlu” silah kaçakcılığı yaptığını gündeme getirirken, kamuoyu “Kimin doğru söylediğini” merak ettiği ileri sürüldü.

Suriye’deki silah kaçakçılığıyla ilgili kim doğru söylüyor?

ULUSAL SABAH’IN HABERİNE GÖRE SİLAH KAÇAKÇISI CHP’Lİ İLÇE BAŞKANININ OĞLU
Ulusal Sabah Gazetesi’nin haberine göre, CHP eski Karkamış ilçe başkanı Mehmet Polat’ın oğlu İrsan Polat’ın 13 kalaşnikof tüfekle Suriye sınırında yakalandığı iddia edilirken, haber şöyle;
“Suriye sınırında yakalanan 13 Kalaşnikof tüfekle ilgili, CHP Karkamış İlçe Başkanı Polat’ın oğlu İrsan Polat gözaltına alındı. CHP Karkamış İlçe Başkanı Mehmet Polat'ın oğlu İrsan Polat'ın, Suriye'den Türkiye'ye silah kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı.
Gaziantep'teki Karkamış Gümrük Kapısı'ndan 26 Mayıs'ta Türkiye'ye giriş yapan ve Cerablus'taki görevlileri taşıyan minibüste yapılan aramada, 13 adet AK47 Kalaşnikof uzun namlulu silah yakalandı.
Çok sayıda şarjör ve merminin de ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan minibüs şoförü T.G., taşıma işlemini "Polat" diye bildiği kişinin isteği doğrultusunda 8 bin lira karşılığında yaptığını anlattı.
Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında, bahsi geçen kişinin CHP Karkamış İlçe Başkanı Mehmet Polat'ın oğlu İrsan Polat olduğu ortaya çıktı.
Gözaltına alınan Polat'ın telefonuna el konulurken soruşturma genişletildi.
Mahkeme sevk edilen Polat, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan Polat, tutuksuz yargılanacak.
Bu arada İlçe Başkanı Mehmet Polat'ın kuzeninin ise CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat olduğu öğrenildi”

Suriye’deki silah kaçakçılığıyla ilgili kim doğru söylüyor?

CHP KARKAMIŞ ESKİ İLÇE BAŞKANI POLAT’DAN İLGİMİZ YOK İDDİASI
CHP Karkamış eski ilçe başkanı Mehmet Polat, yaptığı yazılı açıklamaya göre oğlu İrsan Polat’ın silah kaçakçılığıyla ilgisi olmadığını ve bir telefon görüşmesinden dolayı isminin gündeme geldiğini söyleyerek şöyle konuştu; “Oğlum İrsan Polat’ın kaçakçılık yaptığı iddialarını yalandır. İktidara yakın medya organlarının kaçakçılık olayını manipüle ederek siyasileştirmiştir. Güvenlik güçlerinin Suriye sınırındaki Karkamış Gümrük Sahası içinde ele geçirdiği 13 Kalaşnikof tüfekle ilgili kaçakçılık yaptığı iddia edilen oğlum İrsan Polat suçlu değildir.  
Oğlumun ilçedeki yemek siparişi verilecek tek işletmenin sahibi olduğunu ve yakalanan kurye ile geçmiş dönemde yemek siparişi üzerine iki defa telefon görüşmesi yapmıştır. İfadeye çağrılma sebebi budur. Evinde ve işyerinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmamıştır ve serbest bırakılmıştır. Yandaş yayın organlarının olayı manipüle etmiştir, silah kaçakçılığı Sağlık Bakanlığı’na bağlı İl Sağlık Müdürlüğü’nün aracında çıkmıştır” dedi.

Suriye’deki silah kaçakçılığıyla ilgili kim doğru söylüyor?

POLAT BU SORULARA CEVAP ARIYOR
Oğlu İrsan Polat’ın sınırda yakalanan araç ile herhangi bir ilgisi olmadığını ve olayın manipüle edildiğini söyleyen Mehmet Polat, “İncelenen telefon kayıtlarında suç unsuruna rastlanmadı. Sadece yakalanan şahsın oğluma yemek siparişi vermesi neticesinde yaptığı telefon görüşmesinden dolayı ifadeye çağrıldı ve ardından serbest bırakıldı. Evinde ve işyerinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Aracın sürücüsü ise tutuklandı. Suçüstü yakalanan bazı unsurlar telaş içinde haberin servisini çirkin bir içerikle kendilerine yakın basın kuruluşlarına yaparak siyasi kimliğimiz üzerinden kendilerini aklamaya çalışmıştır. Ben eski ilçe başkanıyım. Acilen cevaplanması gereken sorular var. Kimlerle ne iş yaptığı belli olmayanlar, Suriye sınırında yakalanan ambulanstaki silahların nereye gittiğini açıklamalıdır. Kirli silah ticareti yapanların videolarla çarşaf çarşaf ifşa edildiği bir süreçte bizi suça dahil etmeye çalışmaları manidardır. Daha önce sınırdan çeşitli terör örgütlerine silah taşıyanlar, bu silahların nereye gittiğiyle ilgili sessiz kalıyorlar. Kaldı ki olayda ele geçirilen silahların vahameti ortadayken bu suça karışan veya en ufak şüphe barındıran bir şahsın serbest bırakılmayacağı açıktır. Bu silahların geldiği yer Türkiye kontrolündeki Suriye’nin Cerablus kentidir. Göndericileri kurye olan bakanlık görevlisinin ifadesinde bellidir, hal böyle iken göndericilerin bir an evvel sorgulanıp Türkiye’deki alıcıların ortaya çıkarılmasını tüm kamuoyu ile birlikte biz de beklemekteyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.