Çin Aslanı Köpekler ile Hayatınıza Renk Katın!

Çin Aslanı Köpekler ile Hayatınıza Renk Katın!
Köpekler yüzlerce yıldır hayatımızın vazgeçilmez bir parçası ve hayatımıza renk katan sadık dostlardır.

Köpekler yüzlerce yıldır hayatımızın vazgeçilmez bir parçası ve yalnızca üstlendikleri önemli görev ve sorumluluklar ile değil oyuna düşkünlükleri, neşeleri, sevimli bakışları ve bağlılıklarıyla da hayatımıza renk katan sadık dostlardır.

İnsan hayatında yer alan en eski köpek ırklarından biri olan Çin Aslanı, yalnızca aslan yelelerini andıran büyüleyici tüyleriyle değil, sevecen bakışları, sosyal hayata çabuk uyum sağlayan yumuşak karakteri ve zekalarının doğal bir neticesi olarak eğitim süreçlerini kolaylıkla kavraması ile daha ilk anda tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarır.

Çin Aslanı Beslerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çin Aslanı dostlarımız her ne kadar sosyal yaşama çabuk adapte olsa da otorite boşluğundan yararlanmaya müsait baskın sayılabilecek bir karaktere de sahiptir. Dolayısıyla hayatımızı bir Çin Aslanı ile renklendirmek istiyorsak daha ilk andan itibaren dostumuz üzerinde kesin bir otoriteye sahip olmamız ve hayatını egzersizden tuvalet ihtiyacına kadar tüm noktalarda disipline etmeliyiz.

Birçok köpek ırkına kıyasla çok daha kısa süreli kavrayışa sahip olan ve hayatımıza yer aldığı süre boyunca zeka pırıltıları ile mutlaka bizi etkilemeyi başaran Chow Chow dostlarımız, hareket ve eğlenceye tahmin ettiğimizden daha fazla düşkündür ve bu durum, günlük hayatımızın belirli bir bölümünü doğrudan dostumuzun oyun ve egzersiz ihtiyacına ayırmamızı zorunlu kılar. Dolayısıyla köpeğimize ayıracağımız vakte sahip değilsek Çin Aslanının bizim için ideal bir ırk olup olmadığını tekrar düşünmemiz gerekir.

Diğer tüm köpek dostlarımızda olduğu gibi Çin Aslanlarında da sosyalleşme ve tuvalet eğitimi olmazsa olmazlar arasında yer alır. Özellikle apartmanda yaşamasını planladığımız dostlarımız için bu eğitimlere yavruluk döneminde başlamalı ve eğitimin kalıcılık kazanması adına uygulamadan vazgeçmemeliyiz.

Öncelikle köpeğimizin beslenme saatlerini düzenlemeli ve her gün aynı saatte ve aynı yerde beslenmesini sağlayarak dostumuzun egzersiz ve tuvalet ihtiyacını disipline etmeye yönelik ilk ve en önemli adımı atmalıyız. Yine köpeğimizin kendine ait özel bir yaşam alanına sahip olmasının, dostumuzun yaşamını disipline etme noktasında elimizi güçlendireceğinin altını çizmeliyiz.

Çin Aslanı Ne Kadar Büyür, Kaç Yıl Yaşayabilir ?

Çin Aslanı dostlarımızın kaç yıl boyunca hayatımıza renk katacağı, dostumuzun beslenme kalitesinden yaşam alanına kadar birçok dışsal etkene bağlı olarak değişkenlik gösterir. Uzmanların yüzlerce köpeği inceleyerek yaptığı araştırmalara baktığımızda, Çin Aslanı ırkının ortalama 9 - 15 yıl boyunca neşe kaynağımız olacağını söyleyebiliriz.

Büyük köpek ırkları arasında yer alan ve güçlü fiziğiyle bizleri etkileyen Çin Aslanı köpeklerde cinsiyet fark etmeksizin ağırlığın 20 - 32 kg. yükseliğin ise 46 - 56 cm. arasında değiştiği görülür.

Daha fazla bilgi için; https://www.evcilhayvanal.com/kopek-cinsleri/cin-aslani-chow-chow/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.