Köyde internet yok, Telefonlar çekmiyor...Öğrenciler online derse giremiyor...

Köyde internet yok, Telefonlar çekmiyor...Öğrenciler online derse giremiyor...
Gaziantep'in Nizip ilçesindeki bazı kırsal mahallelerde cep telefonu ve internet hatlarının çekmemesi vatandaşları çileden çıkardı.

Çekmeyen telefonlar ve internet nedeniyle acil durumlarda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, öğrencilerin online derslere de katılamadığını belirterek yetkililere çözüm çağrısında bulundu. 

     Gaziantep'in  Nizip ilçesine bağlı 450 haneli Adaklı Mahallesi (Keret) ile  100 haneli Fıstıklı mezrasında yaşanan cep telefonu ve internet sıkıntısı vatandaşları çileden çıkardı.  Yıllardır kırsal mahallelerinde cep telefonu ve internet hatları ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını söyleyen mahalle halkı, acil çözüm için yetkililere çağrıda bulundu. Özellikle pandemi döneminde insanların köye akın ettiğini ve yaşanan yoğunluk nedeniyle durumun daha kötüye gittiğini ifade eden mahalleli, alt yapının güçlendirilmesini istiyor. 

Köyde internet yok, Telefonlar çekmiyor...Öğrenciler online derse giremiyor...

  Mahalle halkı ve muhtar tepkili 

  Yaşanan sıkıntı yüzünden acil durumlarda çok mağdur olduklarını ve  öğrencilerin online derslere katılım sağlayamadığını belirten Adaklı Mahalle Muhtarı Mustafa Taşçı, "Bölgemizde yıllardır internet ve cep telefonu hatları ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hattlarında büyük bir sıkıntı var.  Burada  yangın olsa, hastamız olsa, acil bir durum olsa kimseye ulaşamıyoruz. Birilerine ulaşmak için yüksek yerlere çıkmamız gerekiyor. Pandemi nedeniyle uzaktan yapılan online derslere öğrencilerimiz katılamıyor. Pandemi sonrası mahalle nüfusu da arttığı için mevcut hatlar yoğunluğu hiç kaldırmıyor. Ne telefonlar çekiyor ne de internet hatları. Yetkililerin bu sıkıntılara bir çözüm bulmasını istiyoruz. Mahalle halkı olarak çok mağduruz. Hastamız olduğunda, bir sıkıntımız olduğunda çaresiz kalıyoruz. Bu sıkıntıyı çözsünler artık" dedi.

TEPE DUYARLI

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe gecesini gündüzüne katarak Gaziantep'in eğitim seviyesini nasıl üst sıralara çıkartırım diye mücadele ederken, GSM şirketlerinin alt yapısının çok zayıp olması bu kadar çabayı da boşa çıkartıyor. 

Köy muhtarı Mustafa Taşçı " Milli Eğitim konusunda hiç bir sıkıntımız yok bize her türlü imkan sunuluyor. Ancak bu konu Ulaştırma ve Alt Yapı bakanlığının sorunu, bakanlık yetkililerini bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.