Makina İmalatı Nasıl Yapılır? Ar-Ge’nin Makine İmalatındaki Önemi Nedir?

Makina İmalatı Nasıl Yapılır? Ar-Ge’nin Makine İmalatındaki Önemi Nedir?
Bir makine imalatı yapılmadan önce belirli süreçlerden geçilir. Uzman kişiler tarafından her bir parçası, çalışma prensibi ve ihtiyaçlara ne derece karşılık verdiği araştırılır.

Makina imalatı, yüksek üretim teknolojisinin kullanıldığı bir imalat alanıdır. Sizlere sunduğumuz ihtiyaca yönelik tasarlanmış, teknoloji ile geliştirilmiş makinaları 30 yıla dayanan mühendislik deneyimimizle makina imalatı ile sunuyoruz.

Ar-Ge nin Makine İmalatındaki Önemi Nedir

Yüksek seviyede önem verilen Ar-Ge çalışmalarının makine imalatına büyük katkısı vardır. İleri teknoloji ile üretilen birbirinden farklı makinaların ön çalışmaları ve araştırmaları sorunsuz bir işleyiş adına önemlidir. Yapılan çalışmalar alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilir ve hata payı ortadan kaldırılır. Eğitimli kadro tarafından belirlenen hedefler doğrultusunda yapılan Ar-Ge çalışmaları modern dünyaya katkı sunar.

Makine İmalatında Üretilen Ürünler

Bir makine imalatı yapılmadan önce belirli süreçlerden geçilir. Uzman kişiler tarafından her bir parçası, çalışma prensibi ve ihtiyaçlara ne derece karşılık verdiği araştırılır. Bu doğrultuda ortaya çıkan makineler ileri teknolojiye en uygun tasarımlardır.

İmal edilen makineler;

  • Ağır Tonaj Malzeme Çevirme Makinaları
  • Otomatik Kasalama Makinaları
  • Poke Yoke Makinaları
  • Pres Atölye Ekipmanları
  • Otomotiv Plastiği İşleme Makinaları
  • Alüminyum İşleme Makinaları
  • Özel Amaçlı Hidrolik Presler
  • Bobin Dilimleme Makinası

Makinelerin kullanım alanları ve kullanım amaçları farklıdır. Kullanılan makine parçaları kaliteli ve garantili malzemelerden oluşmalıdır. Orta ölçekli üreticiler tarafından dinamik olarak tarif edilen makine imalatı ile üretilen makineler, maliyeti düşürmeye katkı sağlar.

Makine İmalat Aşamaları

Öncelikle belirlenen makinenin hangi alanda kullanılacağı tespit edilir. Proje usulü olarak üretim yapılması halinde teklifler hazırlanır, makine maliyeti hesaplanır ve projenin müşteri tarafından onaylanması sonucu üretime başlanır.

Makine İmalat Projesinin Tasarlanması

Makine imalatı için talep edilen makinenin tasarımı yapılır ve müşteri ile paylaşılır. Gerekli tüm testlerden geçen ve özenle kullanılacak malzemeleri seçilen makinenin gerekli kontrolleri yapılır. Bütçe bir makine imalatında oldukça önemlidir. Proje çıkarıldıktan sonra Gantt olarak hazırlanan proje belgeye dönüştürülür. Tasarım çizim dosyasında gerekli şekilde hazırlanır.

Makine İmalat Satın Alımı

Makine imalatında bazen projeye yönelik tasarımlar üretilirken bazen de kullanım alanına uygun olarak önceden tasarlanmış ve kullanılan makineler yer alır. Kullanılacağı sektöre göre satın alım gerçekleştirilebilir. Makine imalatı ve bütçesi pahalı olan makinelerdir. Bu nedenle en uygun ödeme seçeneklerimiz ile her zaman sizlere hizmet veriyoruz. Maliyetin makine imalat sürecinde artış gösterme ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle proje bazında yapılan makine imalatında tüm maliyetler hesaplanır ve sizlere sunulur.

Ar-Ge Merkezi Olması Halinde Ne Yapılır?

Ar-Ge merkezi olan makine imalat üretim yerlerinde gereken tüm izinler alınmalıdır. Ar-Ge projesinde istihdam edilecek uzman kadroya ait raporlar analiz ve takip edilir.

Makine İmalatı Her Makine İçin Aynı Mı?

Her makinenin özelliği birbirinden farklıdır. Biz, tüm makine taleplerinizi ayrı bir proje olarak değerlendiriyoruz. Firmaya özel olarak sizlerin de görüşlerini alıyoruz. Makine imalatın için ihtiyaçlarınıza yeterli gelmeyen bir makinenin geliştirilmesi adına gereken tüm Ar-Ge faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Genel anlamda kullanılan birçok makine kullanıma hazır olarak firmalara stok dâhilinde sunuluyor. Aynı zamanda yeni makine imalatları ile alanı sürekli genişleterek daha iyi hizmet vermeye gayret ediyoruz.

Mühendislik Harikası Makineler

Hammadde özel projelere uygun olarak stoklanır ve üretime yönelik olarak kullanılır. Bunun yanı sıra sürekli kullanılan hammaddeler ürün stoklama adına bulundurulur. Mühendisler tarafından yapılan çizimler 3 boyutlu olarak çizilir. Yapılan çizimlerin üretime entegre edilmesiyle ortaya ileri teknoloji ile üretilen makineler çıkar. Ar-Ge çalışmalarının devam etmesi, uzman kadronun sürekli gelişmesi ile en ideal makineler üretilmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.