Düğün salonları açılıyor mu?

Düğün salonları açılıyor mu?
Gaziantep’te yaz aylarının başlaması ve düğün sezonunun açılmasıyla birlikte dünyaevine girecek gençler düğün hazırlığı yaparken Düğün salonları ise henüz açılmadı. Koronavirüs nedeniyle bir süredir kapıları kapalı olan düğün salonları 1 Haziran’dan sonra düğün törenlerine kapılarını açmak istiyorlar.

Covid-19 salgını gerekçesiyle uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ardından kademeli normalleşme süreci başlarken aylardır kapılarını açamayan düğün salonu işletmecileri heyecanla 1 Haziran sonrası için gelecek müjdeli habere odaklanmış durumda.


İçişleri Bakanlığı’nın 16 Mayıs tarihinde yayımladığı genelge doğrultusunda 15 aydır kapalı olan düğün salonlarının açılmaları 1 Haziran’a ertelenirken işletmeciler dört gözle açılmayı bekliyor.
Covid-19 salgını nedeniyle düğün salonları aylardır kapalı kalırken düğün için 500 bine yakın çiftin yanı sıra düğün salonu işletmecileri de gözünü 1 Haziran’a çevirdi.


Salgın gerekçesiyle düğünlerin iptal edilmesi veya ertelenmesinden dolayı 15 aydır hizmet veremeyen ve bu süreçte büyük bir mağduriyet yaşayan düğün ve etkinlik sektörü 2021 sezonunu da kaçırmak istemiyor.
Aylardır kapalı kalan düğün salonları, açılacakları 1 Haziran gününe kadar hazırlıklarını sürdürürken yasağın kalkmasının ardından yaz aylarında düğün açısından yoğun bir dönem geçmesini bekleyen işletmeciler, salonlarında tedbir planlaması yapmaya devam ediyor.
Covid-19 salgını nedeniyle kapalı olan düğün salonları 1 Haziran itibarıyla kapılarını açmak için gün sayarken sektör temsilcileri, tüm salonların yeni kurallara göre düzenlendiğini, her türlü önlemi ve yüzde 50 kapasite ile hizmet verebileceklerini ve yeni döneme hazır olduklarına dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.