EVD’de Sehatek Farkı!

EVD’de Sehatek Farkı!
Enerji akışındaki olası verimsizlikler yakalandıktan sonra işe kullanılan cihazların uluslararası standartlarda kalibre edilmesi ile başlanır ve bu verimsizliği doğrudan etkenlerde belirlenen aksiyon planı çerçevesinde ortadan kaldırılır.

Yaşantımızın her saniyesinde karşımıza çıkan ve vücudumuzdaki metabolik faaliyetlerden devasa hacme sahip üretim tesislerine kadar her yerde kullanılan enerji, iş yapabilme yeteneğini işaret ettiğinden oldukça değerli bir kaynaktır ve ülkemizde döviz bazlı bir girdi oluşturduğundan dolayı işletmeler için en önemli maliyet kalemi olma özelliğine sahiptir.

Yüksek teknoloji odaklı üretim tesislerinin sayı ve kapasitesinin istikrarlı bir artış göstermesi, enerjinin ülkemiz için çok daha kritik bir ihtiyaç haline gelmesine zemin hazırlamış ve artan kullanımla birlikte ortaya çıkan verimsizlikler, yetkili kurumları “verim” odaklı önlemler almaya itmiştir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile birlikte kamu ve özel sektörde;

  • Enerji akışındaki atıkların minimizasyonu
  • Isı yalıtım performansının yükseltilmesi
  • Isı transferinde enerji kaybının engellenmesi
  • Isının işe dönüştürülmesinde hedef performans sınırlarının yakalanması

kısaca enerjinin akış içerisindeki her noktada verimli kullanılması hedeflenmiştir.

İlgili kanunla birlikte tüm bu süreçleri denetleyecek ve organize edecek enerji yöneticisi ve enerji etüdü kavramları da hayatımıza girmiş ve farklı organizasyon yapıları için yönetici ve etüt zorunlulukları getirilmiştir.

Enerjinin baş rol oynadığı endüstriyel sistemlere ve yaşam alanlarımızı oluşturan binalara uzun yıllardır yetki sertifikası ile hizmet veren ve tecrübeyi dinamik insan kaynakları, profesyonel süreç yönetimi, sürekli değişim ve gelişim yaklaşımı ve son teknoloji ürünü ekipman ve yazılımlarla birleştirmeyi başaran Sehatek, enerji verimliliği danışmanlığı için profesyonel, güvenilir ve çözüm odaklı yaklaşım arayan danışanları bekliyor!

EVD’de Sehatek Farkı!

Enerji Verimliliği Danışmanlığından Ne Beklenmelidir?

EVD sürecinde öncelikle danışmanlığa konu olan yapı, işletme ya da endüstriyel tesisin enerji akışı haritalandırılır ve bu aksiyonu takip ederek enerjinin yoğun kullanıldığı alanlar tespit edilir.

Enerji akışındaki olası verimsizlikler yakalandıktan sonra işe kullanılan cihazların uluslararası standartlarda kalibre edilmesi ile başlanır ve bu verimsizliği doğrudan etkenlerde belirlenen aksiyon planı çerçevesinde ortadan kaldırılır.

Danışmanlık süreci boyunca planlanan ve uygulanan aksiyonların yanı sıra bu aksiyonlar sonucunda enerji verimliliğinde elde edilen performans artışı da belgelenir ve bu belgeler danışmanlıkta yetkili bir kurum tarafından oluşturulduğundan dolayı resmi kurumlarca da kabul görür.

Siz de yaşam ya da iş alanlarınızda enerjinizi verimli kullanarak en belirgin işletme maliyetlerinizi minimize etmek ve doğayı korumak istiyorsanız tek yapmanız gereken vakit kaybetmeden Sehatek’in profesyonel ve yetkinliği ile fark yaratan enerji uzmanları ile iletişime geçmek!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.