DASK ile Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

DASK ile Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Öncelikle DASK sigortasının ne olduğunu bilmek bu konuda daha bilinçli hareket edilmesini sağlar. Çünkü sigorta hafife alınmayacak ve insanların güvence altında olmasını sağlayan bir şeydir.

Kimi sigortalar zorunluyken kimileri de isteğe bağlı yapılan sigortalardır. Evin beklenmedik durumlardan dolayı hasar alması sonucu ev sahibinin güvence altında olabilmesi için DASK ve konut sigortası uygun görülür.

İnsanlar zorunlu deprem ve konut sigortasını sıklıkla karıştırdığı için yeri geldiğinde çeşitli sorunlar yaşanır. Sigortalar hakkında detaylı bilgi edinmek ev konusunda güvence altına alınmanızı kolaylaştırır. Her ne kadar aynı gibi görünse de DASK ve konut sigortası birbirinden ayrılan özelliklere sahiptir.

Konut Sigortası Nedir?

Konut sigortası ile zorunlu deprem sigortası (DASK) arasındaki temel fark zorunluluktur. Konut sigortası isteğe bağlı yapılan ve hırsızlık, su baskını, yangın ve benzeri beklenmedik durumlarda hem evi hem de eşyaları kapsayan bir sigortadır.

Eğer ev almak planlarınız arasındaysa ve konut sigortası yaptırırsanız beklenmedik durumlarda zararınız en aza indirilir.

Hayali ev sahibi olmak şeklinde olan birçok insan konut sigortasının paketlerinden ve olası risklere karşı zararının en aza indirilmesinden yararlanarak hem evini hem de eşyalarını güvence altına alabilir. Ev alma aşamasında sigortalar incelendiğinde konut sigortasıyla en çok karıştırılan DASK da çeşitli avantajlara ve özelliklere sahiptir. Bu özellikleri bilmek DASK ve konut sigortası arasındaki farkı anlama konusunda işinizi kolaylaştırır.

DASK Nedir?

Birçok insan senetle ev almayı düşündüğü için aynı zamanda sigortaları da araştırır. Çünkü evin başına beklenmedik bir sorun gelirse yaptırdıkları sigorta türüne göre zararlar en aza iner. DASK deprem, yangın ve yer kayması gibi evde büyük hasarlar oluşturabilecek durumlar için uygulanan bir sigortadır.

Konut sigortasının aksine DASK devlet tarafından zorunlu bir şekilde uygulanır. Eğer Birikimevim kampanyalarından yararlanmayı düşünüyorsanız DASK her türlü zorunlu olarak yaptırmanız gereken bir sigortadır. Biraz önce sözü edilen deprem ve depremin sebep olduğu doğal afetler sonucu meydana gelen zarar nakit olarak sigortadan karşılanır. Bu yönüyle DASK konut sigortasından ayrılan bir özelliğe sahiptir.

Kaynak: https://www.birikimevim.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.