Almanya Sağlık Bakanı Spahn: 'Her gün nüfusun yüzde 1'inden fazlası aşılanmaktadır'

Almanya Sağlık Bakanı Spahn: 'Her gün nüfusun yüzde 1'inden fazlası aşılanmaktadır'
Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkedeki Covid-19 salgınına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Şu anda korona aşısı ile virüsten tamamen korunan yaklaşık 11 milyon Alman var. Ayrıca 60 yaşın üzerindeki Almanların yüzde 70'inden fazlası en az bir kez aşılandı. Her gün nüfusun yüzde 1'inden fazlası aşılanmaktadır" dedi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkedeki korona virüs salgınının son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Günlük vaka sayılarındaki azalma karşısında iyimser olduklarını belirten Bakan Spahn, Almanya'nın salgında doğru yolda ilerlediğini ifade etti. Spahn, "Mevcut rakamlar kendimize güvenmemizi sağlıyor. Şu anda korona aşısı ile virüsten tamamen korunan yaklaşık 11 milyon Alman var. Ayrıca, 60 yaşın üzerindeki Almanların yüzde 70'inden fazlası en az bir kez aşılandı. Her gün nüfusun yüzde 1'inden fazlası aşılanmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Doğru yoldayız. Üçüncü dalga kırıldı" diyen Bakan Spahn, "Önümüzdeki hafta sonu Pantkot Yortusu tatilinin tadını çıkarın, birlikte tatillerin tadını çıkaralım. Ama dikkatli olalım" şeklinde konuştu. Spahn, Eylül ayına kadar tüm Almanların aşılanabilmesi için gerekli aşı tedariki ve organizasyonunun yapıldığını belirterek sabırlı olunmasını istedi.

 

Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler de salgınında gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu ifade ederek erken rahatlama konusunda uyarıda bulundu. Daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Wieler, haftalık ortalama bin 300 ölümün korkunç olduğunu dile getirdi. Wieler, vaka sayılarındaki düşüşün önümüzdeki hafta düşmeye devam etmesini beklediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.