Daha uzun uçuşlar için sabit kanatlı uçan taksi yolda

Daha uzun uçuşlar için sabit kanatlı uçan taksi yolda
Uçan taksi fikri bizleri fütüristik hayallere sürüklese de geliştiriliyor. Almanya merkezli Volocopter olarak adlandırılan şirket yeni VoloConnect uçan taksisi için çalışmalarını sürdürüyor. Sabit kanatlı ve sade tasarımıyla öne çıkan aracın daha uzun uçuşlarda kullanılması planlanıyor.

Uçan taksi fikri daha kısa sürede ulaşım sağlanması amacını taşıyor. Pek çok uçak şirketi konu hakkında çalışmalar yapıyor olsa da Almanya merkezli Volocopter, 5 yıl içinde sertifikasını almayı planladığı aracını görücüye çıkarttı. Araç hem daha uzun mesafeye insanları taşıyacak hem de daha uzun süre havada kalabilecek. 

Uçan Taksi Voloconnect İlginç Teknolojilere Sahip

Uçan taksi öncelikle yatay ve dikey uçuş modları arasında hızlı geçişler yapabilmek adına özel bir mekanizmaya sahip. Yeni kullanılan bu sistem uçan taksiyi tek şarj ile 240 km/s'ye kadar havada kalmasını sağlıyor. 

Diğer uçan taksi modellerine göre daha yüksek bir performans sunması beklenen bu aracın özellikle dikey uçuş kabileyetlerinin artırıldığı aktarılıyor.

Vektörlü itme olarak adlandırılan bu mekanizma, yönetici konumundaki Mike Hirschberge'e göre "Vektörlü itme en karmaşık ve en yüksek performanstır" diyor. "Karmaşıklık, daha fazla maliyet performansı ve zamanlama riski, ancak daha yüksek getiri anlamına gelir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.