Gaziantep Cimer rekor hattı

Gaziantep Cimer rekor hattı

Türkiye’de 2020 yılında Cimer’e yaklaşık 6 milyon şikayet gelirken, birinci sırada İstanbul, ikinci sırada İzmir ve üçüncü sırada Gaziantep olurken günlük Türkiye genelinde pandemi döneminde 45 bin ve Gaziantep’te de 3 bin şikayet geldiği ileri sürüldü.

TÜRKİYE’DE 6 MİLYON, GAZİANTEP’TE 350 BİN ŞİKAYET VAR
Türkiye genelinde 2020 yılında 6 milyon şikayet gelirken, pandemi döneminde 2021’in ilk 5 ayında Mayıs dahil, 3,5 milyon Cimer’e şikayet olduğu belirtilirken Gaziantep’ten de bu sürede 45 bin şikayet yapıldığı ifade edildi.

NE ŞİKAYETLER YAPIYORLAR?
Gaziantep’teki şikayetlerin çoğunluğu Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Valilikler ilgili şikayet başvuruları olurken, yasama ve yargının kapsam dışı olduğu bildirildi. Aynı zamanda pandemi döneminde Cimer’e kişisel şikayetler düşerken, bilgi edinme başvuruları 15 iş günü, şikayet başvurularının ise 30 gün içinde ilgili kurumlar tarafından vatandaşa geri dönüş yapılması kanunen gerektiği vurgulandı. Ayrıca, şikayetlerin televizyonda izledikleri diziler, gördükleri rüyalar, yemek tarifi soranlar, evlenmek isteyenler, sosyal medyada aradığı videoyu bulamayan kişilerin Cimer’in müdavimleri olduğu öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.