Son Dakika!Kadir Gecesi'nde Katliam!Müslüman ülke iftar saati'nde kana bulandı,25 kisi öldü!Sayısız yaralı var!

Son Dakika!Kadir Gecesi'nde Katliam!Müslüman ülke iftar saati'nde kana bulandı,25 kisi öldü!Sayısız yaralı var!
Son dakika: Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısındaki bir okulun yakınlarında iftar saatinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a yükseldi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısında yer alan Dasht-e Barchi bölgesindeki Sayed-ul-Shuhada Lisesi yakınlarında meydana gelen patlamada bilanço ağırlaşıyor.

Daha önce yaptığı açıklamada patlamada 25 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tariq Arian, yeni bir açıklama yaparak, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 30'a yükseldiğini, 54 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

OKUL GİRİŞİ HEDEF ALINDI

Görgü tanıkları ise saldırganın bomba yüklü araçla söz konusu okulun giriş kapısını hedef aldığını, saldırıda 30'un üzerinde sivilin öldüğünü öne sürdü. Saldırının olduğu bölgeye giden tüm caddeler trafiğe kapatıldı.

PATLAMA SONRASI ÖFKELİ HALK AMBULANSLARA SALDIRDI

Bununla birlikte Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Gulam Dastigar Nazari, öfkeli kalabalıkların ambulanslara saldırdığını ve sağlık çalışanlarını darbettiğini söyledi.

Nazari, bölge sakinlerine ambulansların bölgeye serbest girişine izin vermeleri çağrısı yaptı.

TALİBAN SALDIRIYI KINADI

Saldırıyı henüz herhangi bir örgüt üstlenmedi. Taliban ise saldırıyla bağlantılarının olmadığını ve saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.