Gaziantep’te Haziran’da mini seçim

Gaziantep’te Haziran’da mini seçim
MUHTARLIK ALTIN MI?

Gaziantep’te 6 Haziran 2021’de 14 mahallede muhtarlık seçimi hazırlığı sürerken adeta muhtarlık için büyük bir yarış olduğu belirtildi. 14 mahallenin her birinde 5 aday olurken, muhtar adaylıklarının bu kadar ilgi görmesi dikkat çekerken, Gaziantep’te muhtarlığın “altın gibi” değerli olduğu bildirildi.

NEDEN İLGİ GÖRÜYOR?
Türkiye genelindeki muhtarlıkların ilgi görmesinin en büyük sebebi, muhtarın aylık maaş, tabanca ve bir çok sosyal yardımda söz sahibi olmadından kaynaklandığı kaydedildi.

HER MAHALLEDE 5 ADAY
Gaziantep’in 14 mahallesi olan başta Şahinbey ilçesinde Karaçomak, Savcılı, Gazitepe, Şehitkamil’de Atalar, Göztepe, Mithatpaşa, Yaprak, Nizip’te Ballı, Belkıs, Sarıkoç ile İslahiye’de Arpalı ve Koçcağız ile Oğuzeli’nde Ulaşlı ve Kuruçay mahallerinde yapılacağı ve her mahallede 5 mahalle muhtarlığına aday olduğu öğrenildi.

SAVCILI, YAPRAK, MİTHATPAŞA, ATALAR’DA MUHTARLAR VEFAT ETMİŞTİ
Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nın Savcılı mahalle muhtarı Ökkeş Titiz ve Yaprak Mahallesi muhtarı Cesur Kıvanç’ın vefat ettiği için bu mahallelerde seçim olduğu ve yeni kurulan Gazitepe mahallesinde ilk kez 6 Haziran’da seçim yapılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.