Gaziantep FK'da Pinto gerçekleri

Gaziantep FK'da Pinto gerçekleri
Olay Spor Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Ricardo Sa Pinto ile bir araya gelerek yaşadıklarını ve neden ayrılmak istediğini sordu.

Gaziantep Futbol Kulübü’nün Sivasspor mağlubiyeti sonrası Kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin olağan kongre açıklamasının ardından Müslüm Özmen ve Mahsum Altunkaya'nın da yeni yönetimde olmayacakları öğrenildi. Bunun üzerine Teknik Direktör Ricardo Sa Pinto ise ayrılma kararı aldı. Pinto üç maç sonra bırakacak. 


PİNTO İLE ANLAŞMA SAĞLANDI 
Gaziantep Futbol Kulübü’nde bu ay sonunda yapılacak olan Olağan Genel Kurulu’nda Kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili Mahsum Altunkaya ve Asbaşkan Müslüm Özmen olmayacaklarını açıklamasından sonra Teknik Direktör Ricardo Sa Pinto konusunda da netlik kazandı. Yöneticiler Pinto'yla anlaşma sağlarken Portekizli teknik adam üç maç sonra kulüple yollarını ayıracağı öğrenildi. 


150 BİN EURO ÖDENECEK 
Gaziantep Futbol Kulübü’yle sezon sonunda yollarını ayıracak olan Teknik Direktör Ricardo Sa Pinto ile anlaşma sağlanırken ayrılık sonrası Portekizli teknik adam ve yardımcılarına 150 Bin Euro ödeme yapılacağı öğrenildi. 


KRONİK OLUMSUZLUKLARI AŞAMADIK
Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Ricardo Sa Pinto, OLAY SPOR'a yaptığı özel açıklamasında burada hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, "Çok çalışmamıza rağmen ve inanılmaz mesai yapmamıza rağmen bir türlü kronik olumsuzluklara çare bulamadık. Bende bu kadar olmasını beklemiyordum. Büyük hayal kırıklığı yaşadığımı söyleyebilirim" dedi. 


SUMUDİCA’YA AİDİYET DUYGUSU FAZLAYDI
Portekizli teknik adam Ricardo Sa Pinto, bu takımı kendisinin kurmadığını ve çok sayıda futbolcunun Sumudica'ya aidiyet duygusu olduğunu açıklayarak, "Sezon başında bu takımı ben kurmadım. Buraya bir şeyler yapmaya geldik. Ama büyük hayal kırıklığı yaşadım. Çok sayıda futbolcu eski teknik direktör Sumudica'ya aidiyet duygusunu aşamadı. Futbolcular profesyonelce hareket edemedi. Bunuda bir türlü aşamadık" diye konuştu. 


FUTBOLCULARLA ÇOK KONUŞTUM AMA 
Pinto, Sumudica sonrasında futbolcularla çok konuştuğunu ve önemli olanın kulüp olduğunu açıklayarak, "Futbolcularım ile çok konuştum, toplantılar yaptım ve önemli olanın takım olduğunu, kulüp aidiyet duygusunu aşılamaya çalıştım. Fakat, çok şeyi değiştiremedik"diye konuştu. 


HAKEMLER BANA KARŞI ÖN YARGILI OLDU
Türkiye'de en büyük sıkıntısının hakemlerle yaşadığı sorunlar olduğunu belirten Ricardo Sa Pinto, "Tabii bu arada Türk futbolundaki en büyük hayal kırıklığım hakemlerin bana karşı inanılmaz ön yargılı ve agresif olmaları. Rakiplerin inanılmaz tepkileri, söylemlerine karşı neredeyse maç başlamadan tüm gözlerin bende olduğunu, en ufak bir reaksiyonumda kırmızı kart gördüm. Ben böyle bir şeyi ne futbolculuğumda nede teknik adamlığında yaşamadım" şeklinde konuştu. 


TÜRKİYE HARİKA, GAZİANTEP MUHTEŞEM 
Gaziantep Futbol Kulübü ile sezon sonunada yollarını ayıracak olan Portekizli teknik adam, Gaziantep'te mutlu olduğunu dile getirerek, " Türkiye gerçekten harika bir ülke. Gaziantep ise muhteşem bir yer. Yemekleriniz, tatlılarınız, insanlarınız, dostluklarınız inanılmaz. Burayı unutamayacağım. Benim için harika bir deneyim oldu, pandemi döneminde çok zorluk yaşadık. Her üç günde bir maç trafiği zor oldu. Antreman, taktik çalışması yapamadık" ifadesini kullandı. 


BEN PARAGÖZ DEĞİLİM
Gaziantep Futbol Kulübü yöneticileri ile karşılıklı anlaştıklarını dile getiren Pinto, "Ben paragöz biri değilim. İstesem 10 gün kala mukavelemin feshini kabul eder 150 bin euroyu alıp gidebilirdim. Ama ben kulüp başkanımızada, yöneticilerimizede söylediğim gibi sizler beni bu göreve getirdiniz, sizler yoksanız bende yokum dedim. Yani lig bitiminde benimde görevim bitecek ve bu güzel şehir ve ülkeye veda edeceğim. Ama gönlüm hep burada kalacak. Bakarsınız yollarımız ileride yine kesişir" şeklinde sözlerini tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.