Gaziantep FK 156 milyon’u aştı

Gaziantep FK 156 milyon’u aştı
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Gaziantep Futbol Kulübü'ne tahsis edilen Takım Harcama Limitini % 6'dan daha az aştıklarının tespit edildiğini ve söz konusu kulübe ihtar cezası verilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı. Sezon başında 156 milyon TL harcama limiti belirlenen Gaziantep FK’da bu limitte aşım olduğu ve bundan dolayı ihtar cezası aldığı öğrenildi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Kulüplerin 2019/2020 2. tescil dönemi içerisinde gerçekleşen transfer işlemleri ve limit artırım başvurularının değerlendirilerek 2. Transfer ve Tescil dönemi sonunda (%30 sapma payı dikkate alınarak) inceleme yapıldı. Bu inceleme sonrasında Gaziantep Futbol Kulübü’nün çok azda olsa aşım yaptığı öğrenilirken bundan dolayıda ihtar cezası aldı. Geçtiğimiz sezon 1. Lig’den yeni çıkmasından dolayı yapılan transferler nedeniyle 156 milyon TL harcama limitinin üzerine çıkıldığı öğrenildi.

MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ YOK
Süper Lig'de mali anlamda rahat konumdaki takımlardan biri olan Gaziantep FK'nın son yıllarda mali disipline uyarak hareket ettiği görülüyor. Azda olsa bu sezon limitte aşma olduğu öğrenilirken bundan dolayı ihtar cezası aldı. Kırmızı-siyahlıların mali disiplinden taviz vermeden yoluna devam edeceği vurgulandı. Sezon boyunca futbolcu ödemelerinde herhangi bir aksama yapmayan Gaziantep ekibi, gelecek sezon da ödemlerde aksamalara mahal vermemek için gayret göstereceği belirtildi.

LİGİN DEMİRBAŞ TAKIMLARINI GERİDE BIRAKTI
Gaziantep FK, 156 milyon TL'lik harcama limitiyle başta Trabzonspor olmak üzere Alanyaspor, Sivasspor, Konyaspor, Çaykur Rizespor, Antalyaspor, Kayserispor, Gençlerbirliği, Yeni Malatyaspor, Göztepe ve Kasımpaşa gibi yıllardır Süper Lig'de mücadele eden pek çok takımı açık ara geride bıraktı. Yıllardır Süper Lig'de mücadele eden Kayserispor ise 68 milyon TL'lik limitiyle en az harcama limitine sahip takım oldu. Ligin yeni ekipleri Fatih Karagümrük, Erzurumspor ve Hatayspor'un harcama limitleri ise 105 milyon TL olarak belirlendi.

TAKIMLARIN LİMİTİ NE KADAR?
Türkiye Futbol Federasyonu, gelecek sezon Süper Lig'de mücadele edecek olan 21 takımın 2020-2021 sezonu harcama limitlerini açıkladı. TFF'nin, açıkladığı 2020-2021 sezonu harcama limitlerinde en fazla harcama yapabilecek takım 493 milyon 398 bin 642 TL ile Galatasaray olurken, sarı-kırmızılıları 298 milyon TL ile Beşiktaş, 177 milyon TL ile Fenerbahçe, 170 milyon TL Başakşehir ve 156 milyon TL Gaziantep Futbol Kulübü takip etti. Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor'un harcama limiti ise 152 milyon TL olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.