Gaziantep'te Aşı Sırası Bitecek...

Gaziantep'te Aşı Sırası Bitecek...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sputnik V aşılarının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay yapılması beklenmektedir. BioNTech aşısı ise Haziran ayı sonuna kadar 30 milyon doz olarak ülkemize teslim edilmiş olacak. Toplam 90 milyon doza ulaşacak. Benzer şekilde Sinovac aşısı da tedarikte yaşanan olumlu gelişmelerle yakında planlandığı şekilde sevk edilmeye devam edecek" açıklamasında bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin koca açıklama yaptı. Bakan Koca, "Yeni sözleşmelerimiz ve aşı tedariki konusundaki iyileşmelerle mevcut kapasitemizi harekete geçirip daha hızlı bir aşılama programı yürüteceğiz. Cuma günü ülkemizde 3'üncü bir aşının kullanımına onay verildiğini duyurmuştuk. Böylece Sputnik aşısıyla birlikte Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuzun acil onay verdiği üçüncü aşı oldu" dedi.

"6 AY İÇİNDE 50 MİLYON DOZ SPUTNİK AŞISININ TESLİM EDİLMESİ BEKLENİYOR"


Bakan Koca, "Sputnik V aşılarının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay yapılması beklenmektedir. BioNTech aşısı ise Haziran ayı sonuna kadar 30 milyon doz olarak ülkemize teslim edilmiş olacak. Toplam 90 milyon doza ulaşacak. Benzer şekilde Sinovac aşısı da tedarikte yaşanan olumlu gelişmelerle yakında planlandığı şekilde sevk edilmeye devam edecek" dedi.

40 YAŞ ÜSTÜ VE 18 YAŞ ÜSTÜNE AŞI

Bakan Koca, "Geçen hafta söylemiştim. Haziran ayı sonu itibariyle 40 yaş üstü vatandaşımızı aşılamak istiyoruz. Bunda kararlıyız. Ayrıca yaz dönemi boyunca 18 yaş üstü vatandaşlarımızı, gençlerimizi de aşılamayı planlıyoruz. Dolayısıyla bizim şu an toplam sözleşmesini yaptığımız 240 milyon aşıdan bahsediyoruz. Yani 100 milyon doz Sinovac, ki bunun sözleşmede belirtilen takvimde gelmediğini ifade etmiştim. Önümüzdeki günlerde olumlu gelişmelerle bu sevkiyatın bu ay için başlayabileceğini tahmin ediyoruz, yoğun çaba içindeyiz.

Sputnik ile ilgili 50 milyon doz 6 ay boyunca teslim edilmek üzere anlaşma yapılmıştı. Ayrıca BioNTech ile 90 milyon doz sözleşme yapıldı. Haziran ayında 30 milyon doz gelecek şeklinde netliğe kavuşan miktarı söyleyebilirim. Önümüzdeki üç ve dört ay içinde 18 yaş üstü bütün vatandaşlarımızı aşılama noktasında gayret ve çaba içindeyiz ve bu noktada kararlıyız.

Takvim 6 ay içinde 50 milyon doz aşının gelmesi şeklinde. Ama bu zaman diliminde hangi ay ne kadar miktarın geleceği önümüzdeki ay netleşmiş olacak. İlk sevkiyatın mayıs ayında gerçekleşmesini bekliyoruz. Geldikten sonra güvenlik testleri yapıldıktan sonra hızla başlanmış olacak" diye konuştu.

"YERLİ AŞININ FAZ 3 AŞAMASINA BİR İKİ HAFTA İÇİNDE GEÇİLECEK"

Sağlık Bakanı Koca, "Bakanlığımızın desteklediği Erciyes Üniversitesi tarafından gerçekleşen faz 2 aşaması biten aşının gönüllülere yapılan kısmı bitti. Faz 3 aşamasına bir iki hafta içerisinde geçilmiş olacak. Planladığımız şekliyle başarılı devam ederse Eylül ayında bu aşının kullanıma geçebileceğini söylemek istiyorum. Bu aşının faz 3 çalışması da birçok merkezde yine şehir hastanesi dahil olmak üzere ülkenin ve yurt dışında olmak üzere planlandı.

Muhtarlarımız özellikle salgın döneminde olağanüstü gayret gösterdiler. Yer yer filyasyon ekiplerimizde yer aldılar. Muhtarlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bugün işlenmeye başlandı. Yarından itibaren bütün muhtar kardeşlerimizin aşılama takvimi başlamış olacak. İsteyen yarından itibaren randevusunu alabilir" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.