Evim Evler Kızılay Mı..? Yasakların meyvesi! Yıldırım hızıyla çözdü...

Evim Evler Kızılay Mı..?  Yasakların meyvesi! Yıldırım hızıyla çözdü...
Sürekli kolay para kazanma haberlerine bir yeni daha eklenmesin diye EVİM şirketlerini yazdım. Nasıl çalışırlar, kimler ev araba satın alır ve hangi şartlarda alır araştırdım ama çokta tatmin olmadım.

Yeni bir dolandırıcılık vakası ortaya çıkarmı diye evim şirketlerine gidenleri uyararak ince eleyip sık dokumalarını istiyorum. Bu hafta yasakların vakalara etkisi ve Gazinatep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım’ın acil müdahalesi ile işleri çözülen iş insanına değindim. 


 
Thodex vurgunu, çitflikbank vurgunu derken geldik Evim Evim şirketlerine. Son günlerde çok sayıda pişmanlık haberlerinin yayılmasından sonra evim projelerini inceledim ve şikayet yağmuru ile karşılaştım. Faizsiz ev veya araba sahibi yapacağını söyleyen firmalar nedeniyle mağdur olmuş insanların sayısı da bence çiftlikbank ve thodex mağdurlarının sayısından fazla gibi gözüküyor. Evim şirketlerindeki mağduriyet Çiftlik Bank ya da Thodex’ten çok daha büyük çaplı ise büyük bir sorun yine bizi bekliyor. Bankaların düşük faizle sundukları ev kredileri varken neden insanlar evim şirketlerine giderler onu da çok merak ediyorum. Biraz birikimi olan bankadan kredi kartı borcu olduğundan kredi kullanamayan garibanların koştuğu evim şirketleri hangi prosedürü aşarak taksitli ev sistemi sunuyorlar. Şuana kadar Gaziantep’te kaç kişi ev ve araba sahibi oldu bu şirketlerin kanalıyla. Mağdur olan ve parasını almak isteyen vatandaşlar ne tür zorluklarla karşılaşıyor.  Çok büyük reklam bütçeleri ile müşteri toplayan evim şirketleri, thodex vurgununun taktiği gibi çalışmıyor mu. Daha kaç kez insanımız dolandırılacak. Gaziantep’in göbeğinde yüksek kiralar vererek lüks dükkanlar kiralayıp, onlarca kişi istihdam eden evim şirketlerinin sıkı bir denetime ihtiyacı var. Yoksa yeni dolandırılma haberlerine ev ve araba hayali ile başlayanların hüsran haberlerini koymak kaçınılmaz olur. Bu arada bu evim işini düzgün yapan firmaları tenzih ederek soruyorum, kaç kişiyi kaç liraya ev sahibi yaptınız. Yoksa evim şirketleri az parayla faizsiz ev sahibi yaparak bir yardım kuruluşu veya Kızılay misyonu mu üstleniyor anlamak mümkün değil.  Evim sistemlerinin çalışma prensibi ise araştırdığım kadarıyla şöyleymiş, “Sistem; faiz ödemeden, kişinin bütçesine göre, dilediği yerden istediği gayrimenkulü alabilmesini sağlar. Sistemin özünde imece ve yardımlaşma vardır. Sistemin bir adı da Elbirliği Sistemidir. Kendi birikiminizle daha uzun bir sürede alacağınız evi evim firmaları size daha kısa sürede teslim eder” Eğer böyleyse ben sözümü geri aldım, aksi takdirde hiçbir şirketin Gaziantep’teki emekçi insanları dolandırmasına izim vermemek adına ilgili makamlara uyarılarda bulunacağım.  


 
YASAKLAR İL MEYVESİNİ VERDİ

Türkiye genelinde geçtiğimiz hafta 65 bin sınırına dayanan günlük v aka sayısı dün itibariyle 20 binli rakamlara indi. Alınan hafta sonu kısıtlama kararları ve ardından başlayan 17 günlük tam kapanma süreci olumlu sonuçlar vermeye devam edecek. Üretim sektörünün yasaktan muaf olması birçok kesimden tepki alsa da bence hükümet doğru bir karar aldı. Üretmeden tüketmenin faturasının çok ağır olacağını bilenler bazı sektörlerde uyguladıkları kısıtlama muaflığında kararları doğru almışlar. Küçük esnafı kapsayan kapanma kararında yapılacak desteklerde bence vaka sayısının artmasına engel olacak. Çünkü yoğunluğun oluşmadığı ve bulaşın en aza indirildiği bir ortamda yeni normale geçmem zamanımız çokta uzak değil gibi. 


 
ÇEK KRİZİNİ HIZIR GİBİ ÇÖZDÜ 

17 günlük kısıtlama Cuma günü başladı ve sosyal medyadan dertlerine çözüm arayanlar mesaj atmaya yüklendiler. Bir iş insanının tweet atması üzerine harekete geçen Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, hemen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile görüştü. Hisarcıklıoğlu’nun bu tür şikayetlerin çok geldiğini ve Cumhurbaşkanı ile görüşeceğini söylemesi üzerine hızlı bir şekilde çek sorunu çözüldü. Çeklerin bankaları ibrazı ile icra iflas takiplerinin 31 Mayıs 2021 tarihine kadar durdurulması için karar çıkarılmasında büyük rol oynayan Ticaret Odası Başkanı Yıldırım, Cumhurbaşkanımız ve yerelin Ankara’daki sesi olan TOBB Başkanı başta olmak üzere tüm ilgililere teşekkür mesajı yayınladı. Yıldırım Başkan’ın her sıkıntıda hemen Ankara’yı harekete geçirmesi ilk değil. Uçak sorununda, muaf olan esnaf konusunda, ssk, maliye ödemeleri konusunda ve buna benzer birçok konuda Tuncay Yıldırım Başkan hep öncü oldu. Zaten binlerce esnafı temsil eden Ticaret Odası Başkanı’nın da yapması gereken bu ama Başkan Tuncay bey soyadı gibi Yıldırım hızıyla işleri çözünce daha da büyük alkış topluyor. Her zaman ‘Kral çıplak’ demeye hazır olan Tuncay Başkan’a ve başarılı Yönetim Kurulu’na yolunuz açık olsun diyor ve takdir ediyorum. 
Haftaya görüşmek ümidiyle hoşçakalın...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.