13 yıldır dolapta saklanan gelinlik: Baba yıllardır kayıp kızını arıyor

13 yıldır dolapta saklanan gelinlik: Baba yıllardır kayıp kızını arıyor
13 yıldır bıkıp usanmadan kaybolan kızını arayan baba Cuma Çelik'in yüreğindeki yangın küllenmiyor. Yıllardır kızının gelinliğini saklayarak teselli olan annesinin tek isteği dünya gözüyle bir kez olsun Gül Gonca’sını görmek..

13 yıldır bıkıp usanmadan kaybolan kızını arayan baba Cuma Çelik'in yüreğindeki yangın küllenmiyor. Yıllardır kızının gelinliğini saklayarak teselli olan annesinin tek isteği haberi duymak istemiyorum. Her  gün kahroluyorum. Devlet büyüklerine sesleniyorum: Bu annenin feryadını duyun” diyor.

 YÜREK ‘ÇELİK’ OLSA BU ACININ ATEŞİNDE ERİRDİ


13 yıldır sokak sokak aranan ancak bulunamayan Gül Gonca Çelik eğer yaşıyor ise şimdi 21 yaşında olacaktı. Baba Çelik, kızının ciddiyetle aranmadığını dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatla özel ekip kurulmasına kadar geçen zamanın heba olduğunu ifade ediyor. Kızının ‘kaybolduğuna inanmadığını belirten acılı baba, “Gül Gonca aklı başında bir çocuk idi. Kaybolmadı, kaçırıldı. Şüphelendiğim üç kişinin adını Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirmiştim. Olayı soruşturan savcı bana 3,5 sene kızımın sadece evrak üzerinde arandığını söyledi. Ne ruhum ne bedenim ne yüreğimin artık dayanacak hali kalmadı. Sıkıntıdan kalp hastası oldum. Ben kızımın halen yaşadığına inanıyorum. Gül Gonca hakkında bilgisi olanlar vicdan ve insaniyet namına bize ulaşsın” diyerek bir türlü küllenmeyen acısını isyana dönüştürüyor.

“HAYAT BU KADAR SAĞIR, DİLSİZ VE KÖR OLAMAZ”

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Valisi Davut Gül ile Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in evlerinde kendilerini ziyaret ederek Gül Gonca hakkında bilgi aldığını ifade eden Cuma Çelik,” Bu ziyaret bizim geleceğe, kızımıza ve onun bulunacağına dair heyecanımız bir kez daha artırdı. 20-30 sene önce işlenen, bir ipucu olmayan cinayetleri dahi aydınlatabilen güvenlik güçlerinin yaşadığına inandığımız kızımızı da bulabileceğine inanıyoruz. Sabırla beklemeye devam edeceğiz. Bu dünyada nefes alan ve evladının kıymetini bilen herkesten yardım istiyoruz. Hayat bu kadar sağır, dilsiz ve kör olamaz, olmamalı” diye konuşuyor.

“ALLAH KİMSEYİ EVLADI İLE İMTİHAN ETMESİN”

Kızının bulunmasına için içinde yeşerttiği umutların solmaması için bir gelinlik alan ve tam 13 senedir her gün onu koklayarak teselli olmaya çalışan anne Fatma Çelik, “Yıllardır ciğerim kanıyor, yüreğim yanıyor. Şimdi kocaman bir genç kız olmuştur. Mahallede, okula birlikte gittiği arkadaşları var. Onları gördükçe her gün biraz daha kahroluyorum. Kapı her çaldığında acaba bir haber mi geldi umuduyla açıyorum. Devlet büyükleri bu annenin sesini duysun. Ölmeden bir kez olsun kızımı görmek ve ona sarılmak istiyorum. Onun ‘anne’ demesini, sesini, kokusunu, yürümesini gülmesini çok özledim” derken Gonca’sız geçen senelerin yorgunluğu yüzüne ve sesine yansıyor.

ÖZEL HABER/MURAT GÜREŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.