Gaziantep'te Hindistan mutasyonu Türkiye'de ilk kez görüldü... Hindistan mutasyonu nedir?

Gaziantep'te Hindistan mutasyonu Türkiye'de ilk kez görüldü... Hindistan mutasyonu nedir?
Hindistan varyantı, korona virüs mücadelesinde öne çıkan konular arasında yer alıyor. Hindistan mutasyonu Türkiye'de ilk kez görüldü. Yeni tespit edilen Hindistan mutasyonunun ülkemizde ilk kez görüldüğü ancak bu mutasyonun bulaşıcılığına karşı önlemlerin alındığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Mutasyona uğrayan koronavirüs ile ilgili Prof. Dr. Uğur Şahin yaptığı açıklamada ise geliştirdikleri aşının bu varyanta karşı etkili olacağından emin olduğunu dile getirdi.

Hindistan varyantı, salgın döneminde hayatımıza giren terimlerden oldu. Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından değerlendirmeler yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hindistan varyantı olan yeni bir mutasyonun daha tespit edildiğini açıkladı. Koca bu mutasyonun ilk kez ülkemizde görüldüğünü belirtti. Türkiye'de de tespit edildiği öğrenilen Hindistan varyantının en önemli özelliğinin bu varyantta görülen mutasyonun hafıza hücresi olarak bilinen T hücrelerinin yarattığı bağışıklıktan kaçabilmesi olduğunu uzmanlar tarafından açıklandı. 

GAZİANTEP'TE  KORONA'DA HİNDİSTAN VARYANTI KORKUSU!

Bugün dünya genelinde karşılaşılan onlarca mutasyon varyant türü bulunmaktadır. Bunlardan bazıları baskın hale gelerek hızla yayılmaktadır. Şu an ülkemizde en çok görülen mutasyon türü İngiltere varyantıdır. Brezilya ve Güney Afrika varyantları da görülmüştür.

Ülkemizde bu varyant ilk kez gözlendi, vakalar izolasyonda ve takip altında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.