Ev Satışından Önce Muhakkak Bu Tadilatları Yaptırın

Ev Satışından Önce Muhakkak Bu Tadilatları Yaptırın

Ev satışı için sadece bir emlakçı ile anlaşmak yetmiyor. Evi albenili kılacak tadilatların yapılması, dikkat çekici fotoğrafların çekilmesi, evin avantajlarının doğru bir şekilde anlatılabilmesi, satış fiyatının ciddi oranda yükselmesini sağlıyor. Siz de evinizi satmayı düşünüyorsanız, muhakkak yapmanız gereken tadilatlar için harekete geçmelisiniz. Doğru yatırımlarla potansiyel alıcıların ilgisini çekebilir, evinizi kısa sürede dilediğiniz fiyata satabilirsiniz.

Satılacak Ev için Tadilat Planı

Satacağınız ev için tadilat planı yaparken bir iç mimardan, dekorasyon, emlak trendlerini bilen bir yakınınızdan ve emlakçınızdan destek alabilirsiniz. Dekorasyon trendleri sık sık değiştiği için küçük detaylar eve yakın zamanda yatırım yapılmadığını hemen ele verebiliyor. Ev satmadan önce, trendler çerçevesinde bir ev tadilatı planı yapmalısınız. Onarım kapsamında; kapı ve pencere değişimleri, duşakabin yenilenmesi, fayans düzenlemesi, panjur değişimi, parke yenileme, boya gibi temel adımlar sayılabiliyor. Nereden başlanacağı, ne kadara mal olacağı, değişimin emlak fiyatına ne kadar etki edeceği, çevrenizdeki benzer evlerin satış fiyatlarının ne olduğu gibi bir rapor üzerinden ilerleyerek kazançlı bir tadilata imza atabilirsiniz.

Ev Onarımı için Dikkat

Size kazanç sağlayacak onarımları, dekorasyon trendlerini belirledikten sonra birçok farklı firmadan teklif almalısınız. Acele etmeden fiyat tekliflerini incelemelisiniz. Birden çok onarım işini yapabilecek geniş kapsamlı firmalarla çalışarak toplamda daha ekonomik ve kapsamlı bir onarıma imkan oluşturabilirsiniz.

Onarımın ne kadar sürede tamamlanacağını, tüm aksilik olasılıklarını dikkate alarak belirlemelisiniz. Her zaman bir B planı bulundurmalısınız.

Onarım sürecinde beklenmedik masrafların çıkması mümkün, bu nedenle yedek bir bütçe ayırarak aksiliklere karşı hazırlıklı olmalısınız.

Yurt dışından gelecek malzemeler varsa, işçilikten önce malzeme tedariğini yaptırmalı ve kur farkı gibi nedenlerle zarar görmemek adına diğer işler yapılırken tüm onarım malzemelerinin hazır olduğundan emin olmalısınız.

Tadilat sürecinde hava durumunun nasıl olacağına bakmalısınız.

Rahatsız olması muhtemel komşularınızı bu geçici rahatsız edici süreçten haberdar etmeyi unutmamalısınız.

Ev Onarımında Yapılabilecek Temel Değişiklikler

Ev alacak kişiler evin öncelikle banyo ve mutfağının bakımlı olmasına özen gösteriyor. Banyo dekorasyonunda siyah ve krom çerçeveli yeni model duşakabinler rağbet görüyor. Banyonuza yeni nesil duşakabinlerden taktırarak puan toplayabilirsiniz. Ayrıca ayaksız klozetler, havada asılı gibi duran tam boy banyo dolapları da yine yeniliğin işareti oluyor.

Mutfaklarda açık kullanım artık çok moda. Mümkünse açık mutfak için salon ile aradaki duvarı yıktırabilir, dolapları değiştirerek mutfağınızı baştan yaratabilirsiniz.

Tüm kırık fayansların yenilenmesine dikkat edebilirsiniz. Eğer fayanslarınız çok eski modaysa yeni ve daha büyük karolarla yenilemeyi düşünebilirsiniz.

Duvarlara boya badana yaptırmalısınız. Binanızda izolasyon desteği yoksa, izolasyon etkili bir onarım yaptırarak eve değer katabilirsiniz. Buna ek olarak küf gibi sorunlara karşı dayanıklı boyalar tercih etmeniz, özellikle yazlık bölgelerde büyük avantaj vadediyor.

Eğer evinizdeki borularda sızıntı varsa, borular çok ses yapıyorsa muhakkak sıhhi tesisat üzerinde değişiklik yapmalısınız.

Tavanda kartonpiyer, kapılarda kemer kullanımı çok eskide kaldı. Eski moda tavan süslemelerini ve kemerleri söktürmeli yerine modern seçimler yapmalısınız.

Evlerde artık tam boy camlar rağbet görüyor. Eğer evinizin mimarisi bu değişiklik için uygunsa, tam boy cam ve kapılar kullanarak doğal ışığın daha çok eve girmesini sağlayabilirsiniz.

Eski tip, kasalı, dışarı açılan beyaz panjurlar yerini otomatik, siyah panjurlara bırakıyor. Eğer evinizde eski manuel panjurlardan varsa muhakkak değiştirmeli ve modern tasarımlardan almalısınız.

Parkelerde yenileme yapmalısınız.

Priz ve elektrik anahtarlarını değiştirmeyi unutmamalısınız.

Siz de önerdiğimiz kapsamlı değişikliklerin birkaçını veya tamamını uygulayarak evinizi çok daha değerli hale getirebilir ve daha kolay satabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.