Gaziantepli gözlükçüler tepkili: Önce "Muafsınız" dediler, sonra yasak getirdiler!

Gaziantepli gözlükçüler tepkili: Önce "Muafsınız" dediler, sonra yasak getirdiler!
Tam kapanmada; ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyet yürüten iş yerleri ile buralarda çalışanların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacağı duyurulmuştu.

Bu kapsamda kapanmadan muaf tutulan optisyen ve gözlük mağazaları hizmet vermeye devam etmekte, özel ve devlet hastaneleri göz polikliniklerinde göz muayenelerini sürdürmekteydi. Kurumlara gönderilen yeni bir yazı yoluyla, optisyen ve gözlük mağazalarının sokağa çıkma muafiyetlerinin kaldırıldığı bildirildi.

Gaziantepli gözlükçülerden yeni karara tepki geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan 17. Bölge Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Cuma Reyhan, insanların çok önemli ihtiyacı olan gözlük ve lens olmadığında kişilerin sağlıklı görememesi sebebi ile oluşabilecek kazalar neticesinde ölümlere veya kalıcı hasarlara neden olacağına dikkat çekti.

Diğer taraftan inşaat malzemeleri satan işyerleri, temel ihtiyaç olmayan kuru yemişçi, telefoncu vb. meslek dallarının muaf olduğu ortamda insanlığın en temel ihtiyacı görme yeteneğinin kısıtlanmasının çok yanlış olduğunu vurgulayan Başkan Reyhan şöyle devam etti:

“Gözlüğün sağlık ve insan yaşamındaki yerini hafife alan kişi ve mercilerden şunu talep ediyoruz:

Çocuklarının, kendilerinin, annelerinin, babalarının, mesai arkadaşlarının bir de şoförlerinin gözlük ve lenslerini çıkarıp, toplasınlar ve buna 19 gün boyunca devam etsinler. Bakalım ne hissedecekler? 

Birçoğu okuyamayacak,yürüyemeyecek,ders çalışamayacak,tv izleyemeyecek,araç kullanamayacak,baş ağrısı çekecek ve çocukların tedavisi aksayacak. Ve bu süre 1-2 gün değil 19 gün sürecek."


17. Bölge Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Cuma Reyhan, yetkililere: "Biz optisyen ve gözlük mağazaları hizmet vermeye devam etmeli miyiz, yoksa kapanmalı mıyız?” sorusunu yöneltti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.