İstanbul’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

İstanbul’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

İstanbul'da gezebileceğiniz yerlerin sayısı o kadar fazla ki günlerce bu kentte kalsanız bile gezi lokasyonlarını tamamlamanız mümkün olmuyor.  Nerelere gidebileceğiniz konusunda size fikir verecek bazı önerilerimiz var. Hemen bu önerileri gözden geçirmeye başlayın.

Taksim Meydanı

Elbette kentin en ünlü meydanı Taksim Meydanı’dır.  Bu nedenle şehri gezmeye başlamak için de ideal bir nokta olduğunu söyleyebiliriz. Cumhuriyet anıtı bu meydanın tam ortasında yer alıyor. Hatıra fotoğrafı çektirebileceğiniz bu meydanın geçmişinin 1925 yılına kadar uzandığını söyleyebiliriz.

Galata Köprüsü

Sultan Abdülmecit tarafından inşa ettirilen galata köprüsü mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. İnşa edilmesinden 18 yıl sonra Sultan Abdülaziz tarafından genişletilen köprünün uzunluğu 490 metre!  İstanbul'un bambaşka bir güzelliğini gözler önüne seren bu köprüyü görmeden kentten ayrılmayın.

Eminönü

Hem yemek yemek hem de sevdiklerinizi hediyeler almak için tercih edebileceğiniz bir semt olan  Eminönü'nün kendine has bir atmosferi var. Özellikle çarpıcı fotoğraflar yakalamak isteyenler için bu semtin mutlaka görülmesi gerektiğini belirtelim. Ulaşımın son derece kolay olması da gezi noktalarından biri olmasını beraberinde getiriyor.

Kapalıçarşı

Dünyanın en büyük üstü kapalı çarşılarından biri olan kapalı çarşı özellikle turistlerin uğrak mekanlarından biridir. Baharatlar, dekoratif ürünler, aydınlatmalar, halılar, kilimler ve daha pek çok farklı ürünü satışa sunulduğu  bu çarşıda ender bulunan ürünlere de rastlayabilirsiniz. Alışveriş yapmaktan hoşlananlar için belki de kentin en gözde noktası olacak Kapalıçarşı'ya mutlaka siz de uğrayın.

Ayasofya

Bizans döneminde inşa edilen Ayasofya kentin mutlaka görülmesi gereken yerleri listesinde başı çekiyor.  Mimari dokusu sizi çok etkileyecek.  Ayrıca bu bölgeye yakın olan farklı lokasyonları da ziyaret edebilirsiniz. İstanbul'da geçirdiğiniz zamanı verimli bir şekilde kullanmak isterseniz araç kiralamanız en doğru tercih olacaktır. Hatta havalimanında da araç kiralayabilirsiniz. Bu arada İstanbul havalimanı araç kiralama dendiğinde akla gelen ilk platform otokirala.com adresidir. Bu internet sitesini ziyaret etmeniz durumunda araç kiralama işleminin ne kadar hızlı ve kolay bir şekilde yapılabildiğini siz de fark edeceksiniz. Çok sayıda farklı araç modeli kullanıma sunuluyor ve fiyatlar da yıl boyunca makul seviyede tutuluyor. Araç kiralayarak  bu şehirde geçirdiğiniz zaman içerisinde çok daha fazla sayıda yeri görebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.