Kedi Maması Alma Rehberi; Nelere Dikkat Etmeliyim?

Kedi Maması Alma Rehberi; Nelere Dikkat Etmeliyim?

Kedi maması, konserve mamaları ve ödül mamaları alırken birçok hayvansever onlarca seçenek arasında kararsız kalabiliyor. Bu yazıda yer alan detaylarla en doğru seçimi gerçekleştirebilirsiniz.

Kedi Maması Seçimi

Kediler şüphesiz dünyanın en çok beslenen evcil hayvanları listesinde ilk sırada yer alıyor. Oldukça sevilen kediler için üretilmiş birçok mama çeşidi bulunduğundan evcil hayvan sahipleri mama seçiminde zorlanıyorlar ve oldukça yanlış seçimler yapıbiliyorlar.

Oysaki birkaç basit detaya dikkat ederek dostunuz için en doğru seçimi yapabilirsiniz. Peki kedi maması alırken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Bu konuyu içeriğimizde kısaca ele alacağız.

Kedi Maması Alırken Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler

Kedi maması alırken ilk dikkat edilmesi gereken nokta evcil dostunuzun yaşına uygun mama satın alıyor olmanız. Öyle ki, evcil dostunuz henüz yavruluk dönemindeyse yavru, yetişkin ise mutlaka yetişkinlerin göz önünde bulundurularak üretilen ürünler ile beslenmelidir.

Eğer evcil dostunuz çok yaşlıysa sindirim sistemi çok daha yavaş çalıştığından yaşlı dostlarımıza özel üretilen ürünler verilmelidir. Her mama ayrı kalori içerdiğinden dostunuzun sağlığı ve mutluluğu için bu durum gereklidir. Ayrıca kediler vahşi doğada etçil canlılar olduğundan tüketici besinlerde de yüksek et içeriğinin olmasına da dikkat etmeniz gerekiyor.

Kedi konserve maması seçiminde dikkat etmeniz gereken et içeriği ve koyu kıvamın ne şekilde elde edildiğidir. Uzmanlar, konserve forumundaki ürünler arasından tercih yaparken mutlaka kırmızı et tercih edilmesi gerektiğini, kümes hayvanlarının bekletilmeye uygun hayvanlar olmadığını söylüyorlar.

Ayrıca uzmanlar kedi ödül mamaları hileye oldukça açık besinler olduğundan yüksek içeriğinin et olmasına da dikkat edilmesini söylüyorlar.

Evcil dostunuzun güvenli ve taze ürünlerle beslendiğinden emin olmak adına alışveriş yapacağınız pet shop firmasına dikkat etmeniz önemlidir. UygunPetGross.com.tr Türkiye’nin lider petshop firmaları arasında yer almasının yanı sıra uygun fiyat politikasıyla da hayvanseverlerin her zaman yanındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.