Gaziantep’te Thodex ve Vebitcoin’den Kaç Kişi Dolandırıldı!

Gaziantep’te Thodex ve Vebitcoin’den Kaç Kişi Dolandırıldı!
Thodex Kripto para borsasından sonra VeBitcoin’de kapandı

Türkiye genelinde 400 bin kişi Thodex’ten ve Vebitcoinden 100 bin kişi olmak üzere toplam 500 bin kişiyeye yakın kripto para yatırımcısı etkilendi.Bunların Gaziantep’te Thodex’ten 12.000 ve VeBitcoin ’den 3.000 kişi olmak üzere toplam 350 bin dolar etkilendiği iddia edildi

Thodex'ten sonra bir skandal daha! Vebitcoin de faaliyetlerini durdurdu... MASAK duruma el koydu

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, işlemleri durdurduğunu açıklayan Vebitcoin firmasının Türkiye’de bulunan tüm finansal kuruluşlardaki hesaplarına bloke koymasının ardından şirketin CEO’su ile birlikte şirket yöneticisi ve çalışanları olan 3 kişi daha gözaltına alındı.

VeBitcoin CEO'su İlker B'nin Menteşe'nin kırsal Ortaköy Mahallesindeki villasında gece saatlerinde polis ekipleri tarafından arama yapıldığı, bazı materyallere el konulduğu öğrenildi. İki gün önce de İlker B'nin yine Ortaköy'deki villasına 2 kişinin zorla girmeye çalıştığı yönünde ihbarda bulunduğu, güvenlik güçleri tarafından eve zorla girmeye çalışan iki kişiye işlem yapılmasının ardından İlker B'nin de Menteşe ilçe merkezindeki konutuna geldiği öğrenildi.

Thodex skandalı sonrası kripto para borsasında faaliyet yürüten Muğla merkezli VeBitcoin AŞ. İlker B. yaşanan olaylar sonrası problemler yaşadıklarını ileri sürerek faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını belirten açıklamayı sosyal medya hesabından yapması sonrası MASAK devreye girdi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı kripto para borsası faaliyeti yürüten şirket ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “23 Nisan 2021 günü ilimizde faaliyet gösterdiği tespit edilen, VeBitcoin isimli şirketin faaliyetini durdurduğu ve yürüttüğü işlemler ile ilgili mağduriyetler bulunduğu iddiaları üzerine, söz konusu olayla ilgili nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatılmış olup, şirket merkezinde ve bir kısım adreslerde yapılan arama ve el koyma işlemlerine müteakiben şirket yöneticisi ve çalışanları olan 4 kişi gözaltına alınmıştır. Muğla Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü eliyle yürütülen soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir” denildi.


THODEX OLAYI NASIL OLMUŞTU?

Thodex’in kurucusu 33 yaşındaki Faruk Fatih Özer’in yaklaşık 2 ile 10 milyar dolar arasında büyük bir vurgun yaparak yaklaşık dört yüz bin kişiyi dolandırarak kayıplara karışması üzerine Türkiye genelinde yapılan araştırmalar sonunda Gaziantep’inde bağlantısı çıkarak tahminlere göre üç bin kişinin en az 300 milyon dolar dolandırıldığı iddia edilmişti..


TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 3’ÜNCÜ KRİPTO PARA BORSASI

Thodex’teki vurgun iddialarına ilişkin olarak Avukat Oğuz Evren Kılıç açıklamalarda bulundu. Kılıç ortaya atılan rakamların yüzde 100 doğru olmadığını, tahmini olarak söylendiğini belirtti. Kılıç “Thodex kapanmadan önce 400 bin kullanıcıya sahipti. Bunların 391 bini aktif olarak işlem yapıyordu. Aylık olarak 8-13 milyar dolar arasında işlem hacmine sahipti. Türkiye’nin en büyük 3’üncü kripto para borsasıydı” dedi.


TİRAN’A GİTMİŞ

Bu arada Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in ise 20 Nisan Salı günü saat 19.50’de Arnavutluk Tiran’a gittiği belirlendi. Faruk Fatih Özer’in İstanbul Havalimanı’ndan ayrılırken fotoğrafı ortaya çıktı.
Borsanın kapanması ile mağdur olan binlerce yatırımcı adına açıklama yapan avukat Oğuz Evren Kılıç, Özer’in dün saat 17.57’de İstanbul’dan yurt dışına kaçtığını öne sürdü. Kılıç, “Artık bundan sonra çok zorlu ve uzun bir süreç başlıyor. Allah herkese sabır versin” ifadelerini kullandı.
Bu arada Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in ise 20 Nisan Salı günü saat 19.50’de Arnavutluk Tiran’a gittiği belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.