Pandemi En Çok Onları Etkiledi!Gaziantep'te Esnaf Zor Durumda!

Pandemi En Çok Onları Etkiledi!Gaziantep'te Esnaf Zor Durumda!
Gaziantep’te faaliyet gösteren meslek odalarının önemli bölümü, pandemi nedeniyle esnafın her geçen gün kötüye gittiğini dile getiriyorlar.

1 yılı geçen pandemi döneminde iş yerleri kapalı kalmak zorunda kalan ve aynı zamanda kira,sgk,kredi gibi ödemelerini yapamayacak duruma gelen Gaziantep'li esnaflar bu süreçin böyle gitmesi halinde pandemi süreci bitene kadar bu borçların süresiz ve faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini söylediler aksi halde esnafın çok zor durumda olduğunu belirttiler.

VERGİ,KREDİ BORÇLARI ERTELENSİN

Korona Virüs salgını ekonomik açıdan esnafı yıprattı.Ayakta kalmak için esnafın geçmiş dönemde çektiği kredilerin ödeme günlerinin gelmesi bir çok esnafı dahada zor durumda bıraktı.Gelir düzeyi oldukça düşen, piskolojik ve maddi açıdan yıpranan esnaf ödenemeyen vergi borçları, geçmiş kredi borçları ve bankalara olan tüm borçlar faizsiz olarak ertelenmesini istiyor

ESNAF SÜRECİ KAYGIYLA İZLİYOR

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Yetilikleri, esnafın sesinin artık duyulması gerektiğini ifade ettiler. Yetkililer, “Bir yılı aşkın süredir büyük sıkıntı yaşayan esnafımız tam rahat nefes alacak derken vaka sayılarının artması sebebiyle yeni bir kapanma ile karşı karşıya. Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve kredi borçları biriken esnafımızın artık dayanacak gücü kalmadı” şeklinde görüş belirttiler.

ESNAF ÖDEMELERİ YAPAMAZ HALE GELDİ

Açıklamada ayrıca, “Pandeminden olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlarımıza destek verilmeli. Esnafımız gelir vergisi, stopaj gibi tüm vergilerden muaf olmalı. Elektrik, su, doğal gaz gibi enerji girdileri devlet tarafından karşılanmalı. SGK primleri devlet tarafından karşılanmalı. Esnafın borçları süresiz ve faizsiz olarak ertelenmeli. Ödenemeyen vergi borçları, geçmiş kredi borçları ve bankalara olan tüm borçlar faizsiz olarak ertelenmeli. Salgın sona erip piyasa normalleşene kadar destekler sürdürülmeli” denildi.  Kentte faaliyet gösteren esnaftan da açıklamalara destek geldi. Bir yılı aşkın süredir devam eden salgında ekonomik olarak büyük yara aldıklarını kaydeden esnaf, hükümet tarafından esnafın yarasına merhem olacak destek paketlerinin artık gündeme alınması gerektiğini kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.