Gaziantep'li ünlü 7 iş insanının Thodex’te kaç milyon dolarları gitti.

Gaziantep'li ünlü 7 iş insanının Thodex’te kaç milyon dolarları gitti.
Thodex Kripto Borsasının çökmesi ve Kurucusu Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk'un Başkenti Tiran'a kaçmasının yankıları devam ediyor...Gaziantep'li yatırımcılarında Thodex Kripto Para Borsasında büyük yatırımları olduğu belirtildi...

GAZİANTEP'Lİ İŞ İNSANLARI KİM?

28 yaşındaki İstanbul doğumlu Faruk Fatih Özer’in yaklaşık 2 ile 10 milyar dolar arasında Thodex adlı kripto para borsasında büyük bir vurgun yaparak Arnavutluk’un başkenti Tiran’a kaçması üzerine yatırımcılarının büyük tedirginlik yaşadığı ifade edildi. İddialara göre, Gaziantep’te İstanbul Sanayi Odasının her yıl yayınladığı ilk 1000 şirket arasında bulunan Gaziantep’li 7 ünlü iş adamınında Thodex şirketinde yaklaşık 200 milyon dolarının gittiği öne sürüldü. Gaziantep’li iş adamlarının çoğunun şirketinin İstanbul bağlantılı olduğu , 200 milyon dolarlarının Thodex kripto para borsasında gitmesinin Gaziantep ekonomisinede büyük zarar verdiği söylenirken , bu iş adamlarının kim olduğu kamuoyunda merak konusu oldu.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Son 48 saat önce internet sistemlerini kapatan kripto para borsa Thodex’in kurucusu 33 yaşındaki Faruk Fatih Özer’in yaklaşık 2 ile 10 milyar dolar arasında büyük bir vurgun yaparak yaklaşık dört yüz bin kişiyi dolandırarak kayıplara karışması üzerine Türkiye genelinde yapılan araştırmalar sonunda Gaziantep’inde bağlantısı çıkarak tahminlere göre üç bin kişinin en az 300 milyon dolar dolandırıldığı iddia edilmişti..

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 3’ÜNCÜ KRİPTO PARA BORSASI

Thodex’teki vurgun iddialarına ilişkin olarak Avukat Oğuz Evren Kılıç açıklamalarda bulundu. Kılıç ortaya atılan rakamların yüzde 100 doğru olmadığını, tahmini olarak söylendiğini belirtti. Kılıç “Thodex kapanmadan önce 400 bin kullanıcıya sahipti. Bunların 391 bini aktif olarak işlem yapıyordu. Aylık olarak 8-13 milyar dolar arasında işlem hacmine sahipti. Türkiye’nin en büyük 3’üncü kripto para borsasıydı” dedi.

TİRAN’A GİTMİŞ

Bu arada Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in ise 20 Nisan Salı günü saat 19.50’de Arnavutluk Tiran’a gittiği belirlendi. Faruk Fatih Özer’in İstanbul Havalimanı’ndan ayrılırken fotoğrafı ortaya çıktı.

Borsanın kapanması ile mağdur olan binlerce yatırımcı adına açıklama yapan avukat Oğuz Evren Kılıç, Özer’in dün saat 17.57’de İstanbul’dan yurt dışına kaçtığını öne sürdü. Kılıç, “Artık bundan sonra çok zorlu ve uzun bir süreç başlıyor. Allah herkese sabır versin” ifadelerini kullandı.

Bu arada Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in ise 20 Nisan Salı günü saat 19.50’de Arnavutluk Tiran’a gittiği belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.