Türkiye'den KKTC'ye 40 bin doz aşı

Türkiye'den KKTC'ye 40 bin doz aşı
Türkiye, yeni tip korona virüsle mücadele kapsamında gönderilen 40 bin doz korona virüs aşısı KKTC'ye ulaştı.

Türkiye'den sabahın erken saatlerinde özel uçak ile KKTC'ye 40 bin ile Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a bir kez daha bu konudaki taleplerimize olumlu yaklaşımları ve destekleri için halkımız ve hükümetim adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Alınan aşılardan sonra yapılan başvurulara uygun olarak aşılama çalışmalarının devam edeceğini ifade eden KKTC Başbakanı Saner, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

“Hedefimiz mümkün olan en kısa süreden halkımızın yüzde 60-70'ini aşılamak, bu oranı hep devam ettirmek, aşılama çabalarımızı ileri taşımak ve ekonomik aktiviteleri Covid-19 öncesi seviyelerine taşımaktır. Anavatan Türkiye'nin tam desteği ile bu hedeflerimize ulaşacağımızdan eminim. Ancak halkımızdan ricam, bu hedeflere ulaşıncaya dek maske, mesafe ve hijyen kuralları ile hükümetimizin açıkladığı diğer önlemlere harfiyen uyması. Bir olursak, birlik olursak bu zor süreci en az zararla atlatacağız. Biz Kıbrıs Türkleri olarak, bugünlere birlik içinde büyük ve başarılı mücadeleler vererek geldik. Covid-19'la mücadelede de dünyanın en iyilerinden biriyiz. Yine başaracağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.