Gaziantep'e Tam Kapanma Sinyali

Gaziantep'e Tam Kapanma Sinyali
Gaziantep'te vaka sayıları anormel derecede yükselirken tam kapanmaya yönelik kararlara alınabileceği söylentileri yayılıyor

Gaziantep’te 8 Şubat’ta vaka sayısı 70 iken, dün yayınlanan tabloya göre 18 Nisan itibariyle günlük vaka sayısı uçtukça uçmaya devam ederken 1000’lere doğru devam ettiği, bu haftada böyle devam ederse “kısmi kapanmanın” yerine büyük ihtimalle “Tam Kapanmanın sinyalleri” ayak sesleri duyulmaya başladığı belirtildi.

NEREDEN NEREYE?

Gaziantep turuncu ile başladığı yola üç haftadan buyana kırmızıya devam ederek her geçen gün vaka, vefat ve yoğun bakım sayılarında büyük bir tırmanışa devam ettiği öğrenildi. Şubat ayında 70 olan vaka sayısı 1000’lerde devam ettiği öğrenildi.

VALİ GÜL ÇAĞIRIYOR, KİMSE DİNLEMİYOR

Gaziantep Valisi Davut Gül, sık sık vatandaşlara uyarılarda bulunarak kırmızıdan kurtulmak için önerilerde bulundu. Gül, “Her hafta bir önceki haftaya göre vaka sayısında artış oluyor. Plazma,tedavi vb. talepler de artmaya devam ediyor. Telafisi mümkün olmayacak zararlar görmememiz için Ramazan ayını fırsat bilip kurallara riayet etmemiz bu artışı durdurup salgının olumsuz etkilerini azaltacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.