Fatma Şahin’i Gri Pasaport İle Yıpratmaya Çalışıyorlar...

Fatma Şahin’i Gri Pasaport İle Yıpratmaya Çalışıyorlar...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamaya göre gri pasaportla ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bir ilgisi olmadığını açıkladı

BİR BARDAK SUDA GRİ PASAPORT YALANI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamaya göre gri pasaportla ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bir ilgisi olmadığını, ancak Malatya Yeşilyurt, Balıkesir-Gömeç, Adıyaman-Gölbaşı, Burdur-Yeşilova, Yozgat-Yerköy, Şanlıurfa-Suruç, Ordu-Korgan soruşturma açıldığını belirterek, “Gri pasaport ile ilgili kim suç işlediyse işlesin gereğini yapacağız. Hangi belediye olursa olsun farketmez” dedi.

43 KİŞİ İLTİCA ETTİ

İçişleri Bakanlığı, Malatya'nın Yeşilyurt belediyesinin düzenlediği etkinlik sonrası 43 kişinin Almanya'ya iltica etmesi sonrası soruşturmayı derinleştirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına yönelik, 12 Mart tarihinde Bakanlığımızca başlatılan soruşturma genişletiliyor" denildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Açıklamada şu bilgiler verildi; “bu kapsamda, Balıkesir-Gömeç, Adıyaman-Gölbaşı, Burdur-Yeşilova, Yozgat-Yerköy, Şanlıurfa-Suruç, Ordu-Korgan belediyelerince “dans (folklor) gösterisi”, “kültür turu”, “gençlik programları” adı altında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği protokolü düzenlenerek, yurt dışına kişiler gönderildiği tespit edilmiştir. Söz konusu olaylarla ilgili Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek, soruşturma başlatılmıştır.
Bakanlığımızca, belediyelere imkan sağlayan mevzuatın suiistimalinin önlenmesi amacıyla tedbirleri arttırıcı yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, mahalli idarelerce yurtdışına görevlendirilen kamu personeli olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport düzenlenmesi uygulaması geçici olarak durdurulmuştu."

İŞTE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN’İN AÇIKLAMASI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya da dolaşan Hizmet Pasaportu ile yurt dışına insan gönderildiği iddialar hakkında açıklama yaptı.
Açıklamada, yapılan araştırma neticesinde, ‘Geçtiğimiz yıl zaten pandemi nedeniyle tüm yurt dışı çalışma ziyaretlerinin iptal edildiği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde daha önceki yıllarda da görevli olarak gidip de dönmeyen kimse olmamıştır” denildi.
Bir sosyal medya kullanıcısı tarafından ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, “İçişleri Bakanlığımızın da soruşturduğunu bildiğimiz Hizmet Pasaportu kullanılarak yurt dışına insan gönderilmesi iddialarına adı karışan şahıs bir YouTube kanalında Gaziantep’te de bu yasa dışı işin yapıldığını ima eden, ancak herhangi bir somut bilgiye dayanmayan ifadeler kullanmıştır. İddialarıyla ilgili bir ayrıntı vermemiş, sadece bu yasadışı olayın Gaziantep’te de yaşandığına dair içi boş imalarda bulunmuştur. Başkanımız Fatma Şahin hemen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, geçtiğimiz yıllarda bu şekilde Hizmet Pasaportu ile yurtdışına gidip dönüş yapmayan kişi/kişilerin olup olmadığının araştırılmasını istemiştir. Yapılan araştırma neticesinde görülmüştür ki geçtiğimiz yıl zaten pandemi nedeniyle tüm yurt dışı çalışma ziyaretlerinin iptal edildiği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde daha önceki yıllarda da görevli olarak gidip de dönmeyen kimse olmamıştır. Adı bu yasadışı olayda organizatör olarak geçen bir şahsın hiçbir somut veriye dayanmayan, en iyi ihtimalle kulaktan dolma ya da uydurma bilgilerle Gaziantep’i ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni bu işe karıştırmasına kamuoyu, ulusal ve yerel basın kuruluşları itibar etmemelidir” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.